Ankeiler: Het landgoed als voedselplek (sitopia) en broedplaats van innovatieve tuinbouw, om het hoofd boven water te kunnen houden en daarmee groen erfgoed levend te houden en door te kunnen geven aan nieuwe generaties.

- Het landgoed als voedselplek (sitopia) en broedplaats van innovatieve tuinbouw, om het hoofd boven water te kunnen houden en daarmee groen erfgoed levend te houden en door te kunnen geven aan nieuwe generaties. Daar gaat de scriptie van Ter Hart over. Daarbij zoomt ze in op het landgoed Grootstal in Nijmegen.

Met haar masterscriptie ‘Grootstal – Het landgoed als sitopia’ is Willemijn ter Hart-Koopal de winnaar geworden van de eerste NTs-scriptieprijs. Zij ontving de prijs op zaterdag 13 mei tijdens een bijeenkomst in de Botanische Tuinen in Utrecht. Volgens de jury heeft de scriptie van Ter Hart grote betekenis voor datgene waar de Nederlandse Tuinenstichting (NTs) voor staat: het behoud en de toekomst van groen erfgoed. De prijs bestaat uit een vrij te besteden geldbedrag van 1.500 euro. De Tuinenstichting heeft de scriptieprijs in het leven geroepen omdat er veel jong talent is in Nederland. Talent dat de zij graag wil betrekken bij haar missie om waardevol groen erfgoed te beschermen en te behouden. Landgoed Grootstal is hier een goed voorbeeld van. Collega Anasuya Koopmans maakte eerder een reportage op het landgoed met eigenaresse Kien van Hövell.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Deel dit artikel