Gelderland

 • Information
  22 september 2023 09:48

  De veerpont in Dieren gaat uit de vaart

  De veerpont 'Steeds Voorwaarts' tussen Dieren en Olburgen gaat twee keer uit de vaart in oktober. Dat betekent dat iedereen tijdelijk moet omrijden.
 • Information
  22 september 2023 06:42

  Brandstichting bij woning, twee mannen gezocht

  Bij een huis aan de Plataanhof in Vaassen wordt het raam van de voordeur ingegooid. De bewoner gaat kijken en ziet dat er brand is. Hij weet het vuur te blussen.
 • Information
  22 september 2023 06:36

  Auto zwaar beschadigd • scooterrijder gewond

  Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
 • Information
  21 september 2023 23:30

  Beschuldigingen wangedrag John Berends onderzocht

  Er komt een onafhankelijk onderzoek naar de beschuldigingen aan het adres van de commissaris van de Koning, John Berends. Hoe dat er precies uit gaat zien, wordt later bekend.
 • Information
  21 september 2023 21:51

  Eigenaren oldtimers, autobussen en campers gaan belasting betalen

  Prinsjesdag lijkt een ver-van-mijn-bedshow, maar gaat ook over de vierwieler die bij jou op de oprit staat. Dit jaar zet het kabinet het mes in belastingregelingen voor eigenaren van oldtimers, autobussen en campers. Voorzitter van de oldtimerclub in Culemborg: "Je moet oppassen voor krokodillentranen"
 • Information
  21 september 2023 21:24

  Sander Ederveen (44) plotseling overleden

  Roze, roze en nog eens roze. Dat was de kleur van LHBTI+-voorvechter en Roze Woensdag-oprichter Sander Ederveen (44). Hij, die heel Nijmegen roze deed kleuren tijdens de Vierdaagsefeesten, is deze week plotseling overleden.
 • Information
  21 september 2023 20:14

  Nog steeds geen witte rook voor dierenopvang in Arnhem

  Nog steeds is er geen kogel door de kerk in het geval van het Dierentehuis Arnhem en Omstreken. Het tehuis kan in afwachting van nieuwbouw tijdelijk verhuizen naar een pand op het industrieterrein Westervoortsedijk, maar heeft voor 1 oktober toestemming nodig van de gemeente Arnhem. Dat zegt manager Kees Keet. “Maar ik heb goede hoop.”
 • Information
  21 september 2023 19:30

  Kousenband en Chinese komkommers van Gelderse koude grond

  Kousenband, madame Jeanette pepers en Thaise basilicum: het klinkt als een opsomming uit de groenteafdeling van de toko. Maar onderzoeker Martina Huber van de Wageningen University (WUR) wist deze semi-tropische gewassen op te kweken op de Wageningse koude grond. Ze was blij verrast door de opbrengst. "Met de steeds warmere zomers waar we hier mee te maken krijgen, was ik benieuwd of het mogelijk zou zijn om ook dit soort gewassen te telen. Maar dat ik al begin augustus Chinese komkommers en zoveel pittige pepers zou kunnen oogsten, had ik echt niet verwacht."
 • Information
  21 september 2023 19:30

  Nijmeegse meerjarenbegroting: ‘het kan nog net, maar dan moet er niet meer tegenzitten’

  Het Nijmeegse stadsbestuur heeft er een hele dobber aan om de ambities van de coalitie de komende jaren te realiseren. De oorlog in Oekraïne, stijgende rente, stijgende energieprijzen, onzekerheid van de gemeentefinanciën door de val van het kabinet, allemaal zaken waardoor het opstellen van de meerjarenbegroting een hele klus is voor Nijmegen.
 • Information
  21 september 2023 19:10

  Arnhemmers bouwen eigenhandig nooddorp in Marokkaans rampgebied

  Een groep Arnhemmers van de Nour Al Houda moskee heeft in het door de aardbeving getroffen gebied een nooddorp gebouwd. Zij kochten hout, bamboe en leem om samen met de lokale bevolking huizen te bouwen voor een van de dorpen in het Atlasgebergte dat 'helemaal plat lag'. "We wilden graag duurzame hulp verlenen", legt Abdelaziz Tabali uit.
 • Information
  21 september 2023 18:29

  Minderjarige asielzoekers straks opgevangen in hotel Beekbergen

  De gemeente Apeldoorn gaat 80 minderjarige asielzoekers opvangen in een hotel in Beekbergen. Het gaat om crisisopvang voor jongeren tussen de 15 en 18 jaar. Velen van hen komen uit een aanmeldcentrum in Ter Apel, waar geen plaats is voor ze. Het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) en staatssecretaris Van der Burg deden hiervoor een dringend beroep op de gemeente.
 • Information
  21 september 2023 17:18

  Inbrekers zien niks en stelen kussen

  De politie zoekt twee mannen na een inbraak. Ze hadden een bijzondere buit.
 • Information
  21 september 2023 17:01

  Drie moeders, drie gedode dochters: één monument

  Door het noodlot verbonden. Dat zijn Hester Stam, Judith Hendriks en Riet Keuben uit Zevenaar. Want deze moeders verloren alledrie een dochter door geweld. Om het leven gebracht door een partner of ex-partner. En dat binnen tien jaar tijd. "Dat gebeurt in een stad als Amsterdam of Rotterdam maar niet in een gat als Zevenaar, maar toch gebeurt het", zegt Hester. Zaterdag onthullen de drie vrouwen een gedenktegel op het Raadhuisplein in Zevenaar, op de Dag tegen zinloos geweld.
 • Information
  21 september 2023 16:34

  Vrouw opgepakt na duizenden valse 112-meldingen

  Na duizenden telefoontjes naar het noodnummer 112 is een 57-jarige vrouw donderdag opgepakt. Sinds februari werd de politie doorlopend gebeld door een anoniem nummer met valse meldingen. Tot op heden konden ze niet traceren wáár precies de telefoontjes vandaan kwamen, tot de 'veelbelster' de fout maakte met haar privénummer te bellen.
 • Information
  21 september 2023 16:05

  Het regent verkeersboetes, maar toch is iedereen tegen bellen in de auto

  Op Facebook en Instragram van Omroep Gelderland wordt overwegend positief gereageerd op de bonnenregen bij een grote verkeerscontrole langs de A18 bij Didam woensdag.
 • Information
  21 september 2023 15:30

  Algemeen directeur provincie vertrekt per direct

  De algemeen directeur van de provincie Gelderland, Miriam Nienhuis, legt per direct haar taken neer. In een verklaring van de provincie staat dat 'de geluiden van de afgelopen dagen over sociale onveiligheid' haar zwaar vallen.
 • Information
  21 september 2023 15:17

  Waarom duurt de beoogde Amerikaanse overname van Vitesse zo lang?

  De KNVB zwijgt, net als het onderzoeksbureau dat is ingehuurd. Vitesse zit gefrustreerd in de wachtkamer. Wat doet beoogd eigenaar Coley Parry als er een veto komt voor zijn ambitieuze plannen? Zes vragen en antwoorden over een stroperig overnameproces dat de Arnhemse club nu al een jaar in een ijzeren greep houdt.
 • Information
  21 september 2023 12:19

  Grote brand woonwijk • meisje gewond

  Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
 • Information
  21 september 2023 12:00

  Op de planken na dubbele herseninfarct: 'M'n oude leven ben ik kwijt'

  Je ziet niks aan hem als je hem tegenkomt in de stad. Maar de gevolgen van de dubbele herseninfarct waardoor Christian Kluft uit Apeldoorn drie jaar geleden getroffen werd, zorgen ervoor dat hij nog steeds arbeidsongeschikt is en dat hij regelmatig even moet gaan liggen omdat de energie op is. Om mensen er bewust van te maken dat er meer kan zijn dan je aan de buitenkant kunt zien, staat hij vrijdag met zijn verhaal in het theater.
 • Information
  21 september 2023 11:45

  John Berends legt taken tijdelijk neer: hoe nu verder?

  Maandagavond vond John Berends nog dat hij kon aanblijven, maar donderdagochtend maakte hij bekend zijn taken als commissaris van de Koning toch tijdelijk neer te leggen.
 • Information
  21 september 2023 10:22

  Uitslaande brand in woning met rieten kap

  Aan de Sportparklaan in Tiel woedt donderdagochtend een brand in een woning met een rieten kap. De hulpdiensten zijn met groot materieel uitgerukt.
 • Information
  21 september 2023 09:50

  Deze school is vernielers verkeersdrempels spuugzat

  De kinderen van basisschool de Rietgors in Leuvenheim voeren donderdag actie. Door een afsluiting van de provinciale weg door het dorp rijdt er nu ineens veel sluipverkeer langs de school. En dat moet afgelopen zijn, vinden de kinderen.
 • Information
  21 september 2023 08:30

  Extra opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen

  De gemeente Oost Gelre gaat vanaf 1 oktober 46 extra opvangplekken aanbieden voor Oekraïense vluchtelingen op Marveld Recreatie in Groenlo. De opvangplekken zijn in eerste instantie tot half december beschikbaar.
 • Information
  21 september 2023 07:36

  Lange file A50 na ongeluk

  Reizigers die op de snelweg A50 vanuit Apeldoorn richting Oss rijden moeten rekening houden met oponthoud. Er stond donderdagochtend vroeg een lange file vanwege een ongeval. Rond 8.00 uur meldde de ANWB dat de weg weer vrij was.
 • Information
  21 september 2023 06:46

  Vitesse-spits breekt neus • bekervoetbal

  In dit liveblog vind je alles over de Gelderse sport. Vitesse accepteert de schorsing van Million Manhoef niet drie Gelderse amateurclubs gaan naar het hoofdtoernooi van de KNVB-beker.
 • Information
  21 september 2023 00:05

  John Berends legt taken tijdelijk neer na beschuldigingen

  John Berends legt tijdelijk zijn taken neer als commissaris van de Koning in Gelderland na beschuldigingen over grensoverschrijdend gedrag.
 • Information
  20 september 2023 21:40

  Grote verrassing in Burgers' Zoo

  In de mangrove van Burgers’ Zoo in Arnhem eten ze beschuit met muisjes. Want daar is deze woensdag een zeekoetje geboren. De zeekoe is het favoriete dier van verzorger Indra Saft. Zij is dolblij: "Deze ochtend was heel bijzonder."
 • Information
  20 september 2023 21:18

  'Je ziet een gebroken man', Arnhemmer terug na maanden 'onterecht' in cel

  "Ik ben blij dat ik hier ben, maar dat is dan ook alles. Alle andere emoties moeten nog landen", vertelt de Arnhemmer die net twee maanden 'onterecht' in een Spaanse cel zat voorafgaand aan de rechtszaak die hij tegen de Staat aanspande. De man is de voorgaande avond geland op Schiphol. "Ik kan gewoon niet geloven wat ze mij hebben aangedaan", doelt hij op de nationale overheid. "Dat wens ik hun eigen kinderen niet toe. Niemand zou dit moeten meemaken."
 • Information
  20 september 2023 20:55

  'Pablo Ice-cobar' dreigt 16 jaar de cel in te gaan om gigantische drugslabs

  Tegen de hoofdverdachte in de zaak rondom de gigantische crystal meth-labs in onder meer Arnhem en Achter-Drempt is een gevangenisstraf van 16 jaar geëist. Het OM ziet de Mexicaan met de bijnaam 'Pablo Ice-cobar' graag voor de maximale termijn achter de tralies belanden. Tegen een Nederlandse hoofdverdachte is 12 jaar cel geëist. Vijf andere verdachten uit Mexico, Colombia, Spanje en Nederland kregen tussen 1 en 10 jaar aan strafeisen te horen.
 • Information
  20 september 2023 20:25

  Gratis gezondheidstest voor ouderen in Bronckhorst

  Inwoners van Bronckhorst die 55 of ouder zijn kunnen deze week gratis testen hoe gezond en fit ze zijn. De gemeente biedt belangstellenden de check aan op drie verschillende dagen en op verschillende locaties.