Gelderland

 • Information
  27 september 2022 22:06

  Eerste club Cocu is trots, maar jongeren kennen hem niet: 'Phillip, wie?'

  Plots is hij terug als coach bij een club op Nederlandse bodem. Sinds maandag is Phillip Cocu de trainer van Vitesse. Amateurclub DCS waar hij zijn eerste meters in het voetbal maakte, kijkt vol trots vanaf de zijlijn toe. Tenminste, niet iedereen. Wij brachten een bezoek aan de club in Zevenaar.
 • Information
  27 september 2022 20:48

  Nog veel vragen over toekomst spoedeisende hulppost

  Het is niet vanzelfsprekend dat het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk in de toekomst zijn spoedpost kan behouden. Volgens wethouder Joop Wikkerink van de gemeente Aalten is de regio Achterhoek op dit moment bezig met een toekomstvisie om regionale samenwerking tussen zorgpartijen vorm te geven.
 • Information
  27 september 2022 20:22

  Mogelijk verbod op verkoop bier in supermarkt tijdens Vierdaagsefeesten

  Een biertje, wijntje (of ander lekker drinken) in de supermarkt kopen tijdens de Vierdaagsefeesten. Burgemeester Hubert Bruls en wethouder John Brom van Nijmegen gaan kijken of ze dit kunnen verbieden.
 • Information
  27 september 2022 19:53

  Erik kookt gezond voor de oranjedames

  Chef-kok Erik te Veldhuis zorgt voor de Oranje-internationals in aanloop naar het WK volleybal in onder meer Apeldoorn en Arnhem. "Voor topsporters koken is heel dankbaar."
 • Information
  27 september 2022 19:33

  Dit is de steun en toeverlaat van de Kameroense ploeg

  Arjan van Andel uit Renkum is tijdens het WK Volleybal in Nederland de steun en toeverlaat van de internationale volleybalploeg uit Kameroen. En dat is niet zonder toeval: Van Andel woonde tijdens zijn jeugd in het Afrikaanse land. Hij weet dus alles van de cultuur en spreekt vloeiend Frans.
 • Information
  27 september 2022 19:20

  Het mondkapje keert terug in het straatbeeld, denkt deze deskundige

  Keert het mondkapje de komende maanden terug in het straatbeeld? Als het aan internist-infectioloog Chantal Bleeker-Rover van het Radboudumc ligt, wel. Zij verwacht een stijging van het aantal coronabesmettingen en wijst erop dat het dragen van een mondkapje een effectieve manier kan zijn het aantal besmettingen terug te dringen.
 • Information
  27 september 2022 19:02

  Frans (77) is na een jarenlange strijd nu officieel van adel

  Als kind werd Frans Lauta van Aysma uitgelachen om zijn dubbele achternaam, en op latere leeftijd werd zijn naam ook nooit goed geschreven. Toch wist hij altijd: ik ben van adel. Gisteren kreeg hij dan officieel die bevestiging: Frans mag zich vanaf nu Jonkheer noemen. "Het gaat me niet om geld, maar om die titel."
 • Information
  27 september 2022 18:56

  Estavana Polman is helemaal terug: 'Op het EK gaan we voor goud'

  Met een bijna onafgebroken lach op het gezicht zwierde Estavana Polman dinsdag rond op de handbalvloer van Papendal. Als boegbeeld van Oranje bereidt de ervaren Arnhemse zich voor op het EK.
 • Information
  27 september 2022 18:20

  Dodelijke steekpartij Nijmegen: 17-jarige verdacht van moord of doodslag

  De 17-jarige jongen die zich na een dodelijk steekincident op zaterdag 17 september in Nijmegen bij de politie heeft gemeld, wordt door het Openbaar Minister verdacht van moord of doodslag. De Nijmegenaar zit vast. De raadkamer beslist donderdag of hij in voorlopige hechtenis blijft.
 • Information
  27 september 2022 16:48

  Ruim uur vertraging op A2 na ongeluk

  Er stond dinsdagmiddag ruim een uur file op de A2 bij Zaltbommel. Het verkeer stond muurvast in de richting van Den Bosch. Het ging specifiek om het stuk tussen Culemborg en Zaltbommel.
 • Information
  27 september 2022 16:33

  Peperduur project gaat misschien toch door

  De fileproblematiek bij de Rijnbrug bij Kesteren wordt misschien toch aangepakt. Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer roept het kabinet op te kijken hoe de problemen kunnen worden opgelost.
 • Information
  27 september 2022 16:22

  Dit zegt de trainer van Vitesse op zijn eerste werkdag

  Phillip Cocu is niet van plan op korte termijn de boel op te schudden bij Vitesse. De nieuwe trainer van de Arnhemmers werd dinsdag officieel geïnstalleerd met een contract voor twee seizoenen. Komende zaterdag wacht een uitwedstrijd tegen FC Twente. In de dagen die voor hem liggen wil Cocu een eerste aanzet doen om Vitesse weg te loodsen uit de kelder van de competitie.
 • Information
  27 september 2022 15:59

  Extreem druk op de weg: zo voorkom je een ongeluk

  We hadden vanochtend de drukste ochtendspits van het jaar. Het typische herfstweer leidde tot ongelukken en dus ontstonden er files. Volgens de ANWB wordt er vanavond weer regenachtig weer voorspeld én dus een drukke avondspits verwacht. Hoe voorkom je een ongeluk door dat kletsnatte herfstweer?
 • Information
  27 september 2022 14:59

  Rico P. moet 18 jaar de cel in voor dodelijke schietpartij

  De 33-jarige Rico P., die in Huissen een 48-jarige inwoner van Cuijk door het hoofd schoot, moet 18 jaar de cel in. Het Openbaar Ministerie eiste ook tbs met dwangverpleging, maar de rechtbank gaat daar niet in mee.
 • Information
  27 september 2022 13:24

  Achterhoek blijft lobbyen voor verbreding N18: 'Druk blijven opvoeren'

  De Achterhoek Raad blijft vasthouden aan een lobby voor het opwaarderen van de N18 tussen Varsseveld en Enschede naar een twee maal tweebaansweg met maximaal 100 kilometer per uur en ongelijkvloerse kruisingen. Een voorstel daartoe werd maandagavond tijdens een vergadering in Ulft aangenomen.
 • Information
  27 september 2022 12:47

  Marianne heeft geen tuin, maar wel 74 bloempotten op haar stoep

  Wat moet je als je geen tuin hebt, maar wel van planten houdt? Binnen staat het al snel vol, dus moet je toch buiten een plekje vinden. Marianne uit Elburg heeft dat gedaan. Ze gebruikt de stoep om bloempotten neer te zetten, en dat zijn er niet slechts een paar.
 • Information
  27 september 2022 12:09

  Cocu begonnen bij Vitesse, tientallen supporters bij eerste training

  De kersverse Vitesse-trainer Phillip Cocu staat dinsdagmorgen voor het eerst voor de groep op Papendal. Onder het toeziend oog van tientallen supporters, mocht de coach in de regen voor het eerst zijn kunsten vertonen. Hij werkt deze week toe naar de uitwedstrijd tegen FC Twente.
 • Information
  27 september 2022 12:01

  Met deze tips bespaar je energie als je thuiswerkt

  Met de winter op komst houden we ons hart vast voor de energierekening. Veel Gelderlanders zijn eraan gewend om thuis te werken, maar hoe gaat dat de komende maanden als het kouder wordt? Met deze tips kun je comfortabel thuiswerken, zonder dat een groot deel van je salaris direct opgaat aan de energierekening.
 • Information
  27 september 2022 11:50

  Vier gewonden na harde botsing auto's en busje

  Bij een ongeluk met drie voertuigen op de Hummeloseweg bij Zelhem zijn dinsdagochtend meerdere gewonden gevallen. Mogelijk was een inhaalpoging de oorzaak van het ongeluk.
 • Information
  27 september 2022 09:01

  Bijna 20 jaar cel voor meesterbrein aanslagen De Groot

  De rechtbank in Arnhem heeft dinsdag vijf mannen veroordeeld voor de gewelddadige afpersing van fruitbedrijf De Groot in Hedel. De hoogste straf is voor Ali G., het meesterbrein achter de reeks aanslagen in het Rivierengebied. Hij kreeg 19 jaar en tien maanden cel opgelegd. Justitie had 26 jaar en zeven maanden gevangenisstraf tegen hem geëist.
 • Information
  27 september 2022 07:40

  Een bos gebruiken als supermarkt? Op steeds meer plekken gebeurt het

  Vruchten, knollen, eetbare planten en kruiden. Het bos staat vol met van alles dat je kunt eten. Op steeds meer plaatsen in Gelderland worden voedselbossen aangeplant. Onze provincie telt er inmiddels 23.
 • Information
  27 september 2022 06:21

  Dag des oordeels in zaak fruithandel De Groot, verdachten horen straf

  De dag des oordeels, zo mag je het wel noemen. Vandaag horen acht verdachten in de afpersingszaak in Hedel welke straf zij krijgen. Zij zijn volgens justitie allen betrokken bij geweldpleging en afpersing richting het personeel van fruithandel De Groot. Centraal staat hoofdverdachte Ali G.. Tegen hem is een gevangenisstraf geëist van 26 jaar.
 • Information
  27 september 2022 06:17

  112-nieuws: twee gewonden bij dubbele botsing • politie zoekt twee mannen in Tiel

  Het laatste 112-nieuws uit Gelderland lees je in dit liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
 • Information
  26 september 2022 21:26

  Uitspraak Hoge Raad over dubbele moord in café Nijmegen uitgesteld

  Dinsdag zou de Hoge Raad uitspraak doen over een mogelijke 'herziening' van de dubbele moord in een café in Nijmegen, maar die beslissing is op het laatste moment uitgesteld. De uitspraak van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, waarbij de Nijmegenaar Bjorn D. werd veroordeeld wegens betrokkenheid bij het doodschieten van twee broers, kan niet in stand blijven.
 • Information
  26 september 2022 20:53

  Planeet Jupiter is dichterbij dan ooit, zien we 'm vannacht op z'n mooist?

  De planeet Jupiter staat vannacht dichter bij de aarde dan op enig moment sinds 1951. Hierdoor lijkt de planeet groter én is hij beter te zien. Volgens astronoom Annelotte Derkink zal de planeet in het oosten te zien zijn en is Jupiter 'helderder dan de felste ster die we kunnen zien, behalve de zon'. Maar hebben we er wat aan met die bewolking?
 • Information
  26 september 2022 20:30

  Cocu definitief naar Vitesse: 'Juiste club op het juiste moment'

  Het is Vitesse gelukt. De Arnhemse club is tot overeenstemming gekomen met 101-voudig international Phillip Cocu. De voormalig aanvoerder van FC Barcelona keert als trainer terug bij zijn oude liefde en tekent voor twee jaar.
 • Information
  26 september 2022 19:55

  Gaat het wel écht zo slecht met de mus in Gelderland?

  Gaat het wel slecht met de huismus? Dat vroegen volgers van Omroep Gelderland zich af na berichtgeving over de stand van de mus in ons land. Uit meer dan zeshonderd reacties en foto's bleek dat Gelderlanders hun tuinen vol hebben zitten met deze vogeltjes.
 • Information
  26 september 2022 19:50

  Kijk mee achter de schermen van het WK met speelster Myrthe Schoot

  Topvolleybalster Myrthe Schoot werd geboren in Winterswijk en groeide daar ook op. Al dertien jaar komt de liberospeelster onafgebroken uit voor het Nederlands team. Speciaal voor Omroep Gelderland houdt Schoot tijdens het WK een dagboekje bij dat hier dagelijks te bekijken is. In deze aflevering ontdekken we meer over de sfeer in de groep.
 • Information
  26 september 2022 19:25

  Slakken en pissebedden, waarom kunnen we niet zonder?

  Veel mensen vinden het smerige, vieze en glibberige beestjes die we het liefst mijden. En toch zijn pissebedden, slakken en regenwormen belangrijke 'onderburen'. Sterker nog: zonder die beestjes zijn we ten dode opgeschreven. Waarom zijn ze zo belangrijk voor ons en wat kunnen we zelf doen?
 • Information
  26 september 2022 17:40

  Jonas (16) gaat de oceaan over zeilen: 'Ik heb één keer eerder gezeild'

  De 16-jarige Jonas van Polen uit Ede gaat de Atlantische Oceaan overzeilen. En dat terwijl hij nauwelijks ervaring heeft. "Ik heb een keer een dag gezeild met school op een meer."