Gelderland

 • Information
  23 mei 2022 22:05

  Drie nieuwe gezichten in college Zutphen

  De formerende partijen in Zutphen zijn eruit. GroenLinks, Burgerbelang, PvdA en D66 hebben een coalitieakkoord gesloten. De partijen stellen voor om Eva Boswinkel (GroenLinks), Rick Verschure (Burgerbelang), Jasper Bloem (PvdA) en Sjoerd Wannet (D66) als wethouders te benoemen.
 • Information
  23 mei 2022 21:29

  Panden sluiten waar gediscrimineerd wordt? Dat mag niet

  Met regelmaat sluit de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch een pand vanwege drugshandel, illegale gokpraktijken of het kweken van wiet. Maar panden sluiten van verhuurmakelaars die bereid zijn om te discrimineren met hun woningaanbod, daar is volgens hem geen juridische basis voor.
 • Information
  23 mei 2022 20:10

  Dirk rijdt op stokoude brommer naar Spanje voor zijn overleden vrouw

  Dirk van Doesburg uit Wapenveld is op reis naar het zuiden van Spanje. Op zich niets bijzonders, tot je hoort dat hij op een stokoude brommer rijdt. Bovendien maakt hij de tocht ter nagedachtenis aan zijn vrouw Henny, die acht maanden geleden overleed. “Ze is bij me, absoluut.”
 • Information
  23 mei 2022 19:31

  Verloskundigen boos op minister: 'Ernst ziet de ernst niet'

  Verloskundigen zijn woest op minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid en demonstreerden daarom maandag onder meer in Duiven. Kabinetsplannen zorgen er volgens de verloskundingen voor dat ouders rond de bevalling in de kou komen te staan. "Ernst ziet de ernst niet", roepen de verloskundigen.
 • Information
  23 mei 2022 19:18

  Het stinkt in Nijmegen door dode karpers: 'Gemeente doet te weinig'

  Een vijver vol dode vissen naast het appartementencomplex waar je woont? Inwoners van de Nijmeegse wijk Hatert zijn er niet blij mee. Karpervissers haalden de dode vissen zondagavond uit de vijver aan de Ruys de Beerenbrouckstraat, maar vinden eigenlijk dat de gemeente er wat aan moet doen.
 • Information
  23 mei 2022 19:06

  Miljoenenstrijd rond sluiting Nijmeegse asfaltfabriek

  De problemen met asfaltcentrale APN oplossen gaat miljoenen kosten. De gemeente Nijmegen en de eigenaar van de centrale stevenen af op een felle juridische strijd over wie die rekening moet gaan betalen.
 • Information
  23 mei 2022 17:44

  Komt er straks nog water uit de kraan? Waterbedrijf geeft nuttige tips

  Douche niet langer dan nodig is, denk na over het sproeien van de tuin en ververs het water in je zwembad niet, maar zuiver het. Die tips geeft directeur Jelle Hannema van Vitens nu het waterbedrijf aan de bel trekt over de beschikbaarheid van water. Want als we niks doen, komt er straks misschien niks meer uit de kraan.
 • Information
  23 mei 2022 17:44

  Redding voor koraal dichterbij, test in dierentuin slaagt

  In de Arnhemse dierentuin Burgers' Zoo zijn succesvolle tests gedaan met volledig circulaire en biologisch afbreekbare materialen om koraalriffen in het wild te restaureren. Dat meldt de dierentuin maandag.
 • Information
  23 mei 2022 17:10

  Jacob wacht een jaar na de dijkdoorbraak nog op zijn schadevergoeding

  Bijna een jaar geleden hadden we te maken met enorme wateroverlast in de provincie. Er brak begin juli zelfs een dijk door en de uiterwaarden bij Hattem liepen vol water. Dat had grote gevolgen voor boer Jacob van Emst. Zijn land is door de dijkdoorbraak lange tijd onbruikbaar geweest en de schade was enorm. Nu - bijna een jaar later- zit hij nog altijd te wachten op een schadevergoeding.
 • Information
  23 mei 2022 16:38

  Boer ziet zijn olie profiteren van de oorlog, maar is daar niet blij mee

  Olie van Gelderse koolzaad is in trek. "Het nieuwe zwarte goud wordt het ook wel genoemd", zo vertelt akkerbouwer Hans van Kessel in Erichem. Door de oorlog in Oekraïne is er meer vraag naar koolzaadolie, omdat er nu een tekort is aan zonnebloemolie. "Maar daar ben ik niet blij mee", vertelt hij. Een oorlog wil hij niet en daarnaast heeft hij liever structureel een goede prijs voor zijn lokale product.
 • Information
  23 mei 2022 14:42

  Bennie Jolink heeft 'ongeleuflijk veel zin' in hemelvaartconcert

  Met zijn welbekende grijns laat hij zijn nieuwste aanwinst zien: een gitaar in de vorm van een schilderpalet. Met daarop een speciaal plekje voor het blauw-geel van Oekraïne. Het is duidelijk: het humeur van Bennie Jolink, voorman van Normaal, is weer opperbest. Nu hij met Normaal met Hemelvaart weer mag optreden, ziet hij het leven weer zonnig tegemoet. "We hebben er ongeleuflijk veel zin an!"
 • Information
  23 mei 2022 14:40

  Code geel in Gelderland: 'Binnen blijven hoeft niet, maar pas wel op'

  Wie maandagmiddag naar buiten gaat, moet goed opletten. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor onze provincie. De waarschuwing geldt van 15.00 uur 's middags tot 22.00 uur 's avonds.