Gelderland

 • Information
  08 februari 2023 13:55

  Trucker vist vrouw uit water langs 'dodenweg'

  Een vrachtwagenchauffeur bedacht zich woensdagmiddag niet toen het voor zijn ogen misging in Lieren. Door een botsing tussen twee voertuigen op de kruising van de Hanekerweg en Kanaal Zuid raakte een auto te water.
 • Information
  08 februari 2023 13:42

  Trucker redt bestuurster • nieuw huis in brand

  Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
 • Information
  08 februari 2023 12:49

  Ik wil helpen na de aardbeving in Syrië en Turkije, wat kan ik het beste doen?

  Veel Nederlanders willen de overlevenden van de aardbeving in Turkije en Syrië helpen. Dat resulteert is veel spontane inzamelingsacties, zo worden er onder andere jassen ingezameld. Maar is dat het beste wat je kan doen?
 • Information
  08 februari 2023 12:06

  Hulpverlener Jop ziet eerste ingestorte gebouwen in Turkije

  Jop Heinen is in het dagelijks leven woordvoerder van de politie Oost-Nederland. Nu zit hij in Turkije als lid van USAR, het Nederlandse zoek- en reddingsteam.
 • Information
  08 februari 2023 11:40

  141 miljoen euro voor de Rijnbrug, maar is dat genoeg?

  De kogel is definitief door de kerk, de Rijnbrug bij Kesteren en Rhenen wordt aangepakt. De provincie stemde woensdag in met nog eens tien miljoen euro, maar of dat de laatste keer is dat er extra geld bij moet?
 • Information
  08 februari 2023 09:50

  Afval stapelt zich op in Zutphen en dit is de oorzaak

  Restafval wordt in Zutphen nog maar eens per maand opgehaald in plaats van tweemaal per maand. De gemeente meldde inwoners per brief dat de nieuwe werkwijze per januari inging. Maar dat stuit op weinig begrip en daarom start de SP daarom een afvalmeldpunt. Daarmee hoopt de partij aan te tonen dat het nieuwe beleid niet werkt.
 • Information
  08 februari 2023 08:03

  Sport: De Graafschap beëindigt bekersprookje De Treffers • NEC tegen Feyenoord

  In dit liveblog alles over de Gelderse sport. De Graafschap heeft De Treffers uitgeschakeld in de beker en NEC gaat naar de Kuip voor de bekerwedstrijd tegen Feyenoord.
 • Information
  08 februari 2023 08:00

  Wonderijsbaan in Winterswijk weer open, meteen tientallen kinderen op het ijs

  De ijsbaan in Winterswijk is weer open en alle scholen in Winterswijk zijn uitgenodigd om gratis te komen schaatsen. Om 08.30 uur stonden er al 50 kinderen op het ijs.
 • Information
  08 februari 2023 07:00

  Referendum in Gelderland? Dat zit er voorlopig niet in

  Inwoners van Gelderland kunnen voorlopig geen provinciaal referendum organiseren. Een meerderheid stemde dinsdagavond een plan van onder meer Forum voor Democratie weg.
 • Information
  08 februari 2023 06:33

  Bewoners hebben net nieuw huis, nu al brand

  Bewoners van een huis aan de Veelhorsterweg in Nunspeet hebben een slechte start in hun nieuwe woning. Nadat het huis twee weken geleden was opgeleverd, is er in de nacht van dinsdag op woensdag brand ontstaan. Er is veel schade in het huis.
 • Information
  08 februari 2023 06:00

  Lelystad Airport kocht stikstofrechten van drie Gelderse boeren, maar provincie ligt dwars

  Lelystad Airport heeft voor de opening van het nieuwe vliegveld van drie boeren stikstofrechten opgekocht. De provincie Gelderland weigert vooralsnog mee te werken.
 • Information
  07 februari 2023 22:09

  Assistent-trainer Roelofsen: 'Adrie kwakkelde al een tijdje met zijn gezondheid'

  Richard Roelofsen neemt voorlopig nog wel even de honneurs waar bij het kwakkelende De Graafschap. Nu Adrie Poldervaart in het ziekenhuis ligt, moet Roelofsen de Doetinchemse club weer in rustiger vaarwater zien te brengen. "Dat kan alleen met resultaten", weet de voormalig spits.
 • Information
  07 februari 2023 21:14

  Arnhemse school biedt mentale hulp aan leerlingen na aardbeving

  Op de Arnhemse vmbo-school Maarten van Rossem is sinds dinsdag een pedagogisch medewerker aanspreekbaar voor leerlingen die het moeilijk hebben met de ellende en onzekerheden na de aardbeving in Turkije en Syrië.
 • Information
  07 februari 2023 21:04

  'Kom niet met spullen', inzamelaars overspoeld met donaties voor Turkije

  Hulporganisaties in Arnhem worden overspoeld met gedoneerde spullen voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Inmiddels is er al zo veel ingezameld, dat het nauwelijks meer verwerkt kan worden.
 • Information
  07 februari 2023 20:56

  Doetinchemmer veroordeeld voor bedreigen Kaag, De Jonge en Jetten: 'De oorlog is gestart'

  Een 21-jarige man uit Doetinchem heeft een werkstraf gekregen van 50 uur voor het via Instagram bedreigen van meerdere landelijke politici in de coronaperiode. De officier van justitie wilde de man een maand achter de tralies hebben, maar daar ging de rechter niet in mee.
 • Information
  07 februari 2023 20:39

  Auto belandt in tuin • politie zoekt man (70)

  Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
 • Information
  07 februari 2023 20:10

  Boomkwekers boeken succes met charmeoffensief onder scholieren

  Bedrijven moeten steeds creatiever aan de slag om voldoende personeel te vinden. Om openstaande vacatures op te vullen, hebben laanboomkwekers en fruittelers uit het Rivierengebied hun pijlen gericht op de jeugd. De afgelopen weken hielden ze op middelbare scholen een charmeoffensief. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen.
 • Information
  07 februari 2023 19:00

  Van een tasje tot de auto van de baas: stelen op het werk gebeurt héél vaak

  Maandag bekende een Doesburger een half miljoen euro van zijn werkgever te hebben opgesnoven en vergokt. Een treurig verhaal, maar zeker niet uniek: ruim de helft van de bedrijven heeft te maken met stelend personeel. Diefstal op de werkvloer komt ook in onze provincie regelmatig voor.
 • Information
  07 februari 2023 19:00

  Lenie fotografeert een vliegende dolfijn: 'Een wel heel bijzondere vogel'

  Tijdens haar wandelingen fotografeert Lenie Peters uit Elst graag foto's van vogels en de natuur. Maar afgelopen zondag had ze wel een hele bijzondere 'vogel' in haar cameralens. ''Dit zie je niet iedere dag voorbij vliegen''.
 • Information
  07 februari 2023 17:55

  Supporters De Treffers vol vertrouwen naar Doetinchem

  Onder de rook van gekleurde fakkels werden de spelers van De Treffers uit Groesbeek dinsdagmiddag uitgeleide gedaan bij hun vertrek naar De Graafschap. De amateurclub speelt daar in de avonduren tegen de Superboeren in de achtste finales van de KNVB-Beker.
 • Information
  07 februari 2023 17:22

  Oeps! Ook hier stond het straatmeubilair behoorlijk in de weg

  Een transformatorhuisje dat te dicht bij de tuin staat zorgt voor irritatie bij de bewoonster. Ze is niet de eerste die zich ergert aan de plaatsing van een object. Het gaat namelijk wel eens vaker fout met straatmeubilair.
 • Information
  07 februari 2023 16:56

  Hond mee naar het werk: 'Super goed idee'

  Stel je een normaal kantoor voor met computers, bureaus en stoelen en een koffieautomaat. En onder één van die bureaus ligt een hond die vrolijk kwispelend de dag doorkomt, dicht bij zijn baasje. Is dat nou een goed idee of juist helemaal niet? Absoluut wél, zegt dierenarts Roeland Wessels uit Nijmegen.
 • Information
  07 februari 2023 16:44

  Ziekenhuis sluit afdeling Verloskunde, emoties lopen hoog op

  De afdeling Verloskunde in Gelre Ziekenhuizen sluit per 1 juli. Dat heeft de Raad van Bestuur dinsdag officieel meegedeeld aan verloskundigen en ander zorgpersoneel. Het ziekenhuis neemt ook de spoedeisende hulp onder de loep en overweegt die af te schalen, maar onduidelijk is nog in welke vorm.
 • Information
  07 februari 2023 16:21

  Woning zonder parkeerplek vaker de norm in Nijmegen, zo houd je het betaalbaar

  Bij de sociale huurwoningen die woningcorporaties Talis en Portaal bouwen bij de nieuwe wijk Hof van Holland in Nijmegen-Noord komen geen parkeerplaatsen voor de bewoners. Alleen zo blijft het voor de corporaties betaalbaar om sociale huurwoningen te bouwen in dat gebied. En op plekken waar dat kan, wil het Nijmeegse college vaker afzien van parkeerplekken bij de woningen.
 • Information
  07 februari 2023 16:09

  Toponderhandelaar werkgevers: 'Er gaat geen nieuwe cao meer komen'

  Het is dag twee van de stakingen van het openbaar vervoer. Chauffeurs en machinisten willen onder meer een flinke loonsverhoging en betere arbeidsvoorwaarden. Maar, zo zeggen de werkgevers: dat geld is er niet. Eén van de hoofdrolspelers in de onderhandelingen komt uit Lochem: Fred Kagie van de Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer. Hij vreest dat er misschien helemaal geen nieuwe cao komt voor het openbaar vervoer.
 • Information
  07 februari 2023 15:17

  Freek zag de hele wereld, maar vindt dit Achterhoekse plekje het allermooist

  Freek Deunk werkte een aantal jaar in Singapore en het Midden-Oosten en reisde door landen als China, Peru, Thailand en Chili. Maar wie hem vraagt waar hij het liefst is, krijgt een duidelijk antwoord: in 't Woold.
 • Information
  07 februari 2023 14:31

  Hoogspanning in Gelderse bekerderby, 'De Kuip lonkt'

  Profclub De Graafschap en amateurclub De Treffers spelen dinsdagavond in de achtste finales van de KNVB Beker. Frank Wijnhoven, oud-speler van beide clubs, denkt dat de Groesbekenaren zeker niet kansloos zijn in Doetinchem.
 • Information
  07 februari 2023 13:26

  Vrouw (21) uit Epe omgekomen bij ongeluk op A28

  Bij een ernstig ongeluk op de A28 met vrachtwagens en een personenauto, is dinsdagochtend een 21-jarige vrouw uit Epe om het leven gekomen. Een 59-jarige vrouw die in dezelfde auto zat, raakte zwaargewond. Het ongeluk gebeurde op de brug over de IJssel, op de grens van Gelderland en Overijssel.
 • Information
  07 februari 2023 13:14

  Arnhem in actie voor Turkije: 'Het is heel heftig'

  Halit Bayramoglu werd maandagochtend vroeg wakker en schrok zich rot toen hij op Twitter zag dat Turkije en Syrië door een grote aardbeving getroffen waren. Hij kwam gelijk in actie.
 • Information
  07 februari 2023 13:05

  Bewoners stadhuis Doesburg verhuizen al snel

  Ambtenaren, de burgemeester en wethouders van Doesburg vertrekken nog deze maand uit het oude stadhuis in het centrum van de stad. Ze verhuizen naar het stadskantoor aan de Leigraafseweg op de Beinum. De publieksbalie blijft in ieder geval tot de zomer in het oude stadhuis.