Gelderland

 • Information
  28 februari 2024 06:13

  Weer brand bij autogarage • chauffeur overvallen

  Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
 • Information
  28 februari 2024 06:13

  Politie zoekt deze vermiste vrouw: 'Zorgen om gezondheid'

  De politie in Apeldoorn is op zoek naar een vermiste vrouw. Zij is dinsdagmiddag vetrokken met haar fiets, maar is niet thuisgekomen.
 • Information
  27 februari 2024 23:59

  Euforie bij NEC na behalen bekerfinale: 'We mogen naar De Kuip!'

  Enorme euforie bij NEC. Voor het eerst in 24 jaar en voor de vijfde keer in de historie speelt de club de bekerfinale, nadat dinsdagavond met 1-2 werd gewonnen van Cambuur Leeuwarden. Een ware bekerthriller, met het beslissende doelpunt dat viel in de verlenging.
 • Information
  27 februari 2024 22:20

  NEC is bekerfinalist na zege op Cambuur

  NEC heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de finale van de KNVB Beker. In Leeuwarden wisten de Nijmegenaren met 1-2 te winnen, de beslissing viel in de verlenging.
 • Information
  27 februari 2024 21:53

  Thomas Olde Heuvelt schrijft roman over Nijmegen

  Thomas Olde Heuvelt gaat een roman schrijven waarin Nijmegen een rol speelt. De gemeente Nijmegen tekende vandaag een overeenkomst met de bekende schrijver. Dat is de zesde keer dat Nijmegen zo’n opdracht verstrekt. Het boek verschijnt naar verwachting in het najaar van 2026.
 • Information
  27 februari 2024 21:46

  Geel busje gezien? Er zitten gestolen fatbikes in

  Verhuurders van fatbikes waarschuwen voor een groep mannen die fatbikes huurt en ze niet meer terugbrengt. Twee bedrijven zeggen van vier mannen in een gele bus de dupe te zijn. Zowel in Laren in de Achterhoek als in het Utrechtse Woudenberg zijn vier van deze elektrische 'dikke fietsen' verdwenen. "We zijn niet verzekerd."
 • Information
  27 februari 2024 20:40

  Politie houdt willekeurige auto aan, vindt half miljoen

  Vorige week dinsdag heeft de politie tijdens een grenscontrole bij Zevenaar een flinke slag geslagen. Een 27-jarige Fransman bleek meer dan tien kilo heroïne bij zich te hebben, met een straatwaarde van zo'n vijf ton.
 • Information
  27 februari 2024 20:36

  Geen actie Extinction Rebellion vanwege brugdrama Lochem

  De Achterhoekse tak van activistische beweging Extinction Rebellion, XR Achterhoek, schuift een geplande actie tegen ForFarmers in Lochem op de lange baan. Dat doen zij uit respect voor de lokale gemeenschap na het ernstige ongeval van afgelopen woensdag. Bij het noodlottige ongeval kwamen twee mensen om het leven.
 • Information
  27 februari 2024 19:28

  Ziggy Krassenberg gooit hoge ogen in Amerika: 'Op bepaald moment heb je de top bereikt'

  De afgelopen weken lijkt het alsof Ziggy Krassenberg in zijn eigen jongensdroom leeft. De Zutphense artiest, die in Nederland weinig voet aan de grond kreeg, overleefde de audities van de Amerikaanse talentenjacht American Idol. Nu houdt zijn telefoon niet op met rinkelen. "Ik krijg eindelijk de waardering die ik verdien."
 • Information
  27 februari 2024 19:23

  Auto tegen boom • man in sloot

  Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
 • Information
  27 februari 2024 17:42

  Wegen te gevaarlijk, dus gaan bewoners zelf maar laseren

  Er wordt vaak te hard gereden en dat is levensgevaarlijk. Dat vindt een werkgroep uit Ermelo van een aantal wegen in het dorp. Om de snelheid omlaag te krijgen neemt de groep het heft in eigen hand. Met behulp van een lasergun worden hardrijders op hun te hoge snelheid gewezen. "We hopen dat dit helpt."
 • Information
  27 februari 2024 16:57

  Parlement roemt 'eigensoortige' Van Agt

  De begin deze maand in Nijmegen overleden Dries van Agt is met veel warmte en markante anekdotes herdacht in de Eerste en daarna de Tweede Kamer.
 • Information
  27 februari 2024 16:54

  Eis: 18 jaar cel tegen ontsnapte tbs'er die ex neerstak, 'een horrorscène'

  Het Openbaar Ministerie eist achttien jaar cel tegen Kendrick M., de tbs'er die op 30 november 2022 tijdens zijn begeleid verlof vanuit de Pompekliniek in Nijmegen ontsnapte en zijn ex in Soest meerdere keren met een mes stak. "Een horrorscène", aldus het OM dinsdag in de rechtbank van Utrecht.
 • Information
  27 februari 2024 16:27

  Twee militairen gewond op Oranjekazerne

  Twee militairen zijn dinsdagmiddag gewond geraakt op de Oranjekazerne in Arnhem. Dat bevestigt een woordvoerder van de marechaussee. De militairen zijn naar het ziekenhuis gebracht.
 • Information
  27 februari 2024 15:23

  Provincie geeft geld aan deel Gelderse veerpontjes

  De provincie Gelderland gaat een deel van de veerponten structureel financieel ondersteunen. Over het behoud van de veren wordt al langere tijd gesproken in de provincie.
 • Information
  27 februari 2024 13:44

  'Het is net een soap', we kunnen weer meegluren in vogelnesten

  We kunnen weer 24 uur per dag meekijken in de nesten van verschillende vogelsoorten. Liefhebbers kunnen via de webcam onder meer een steenuil en kerkuil in Gelderland volgen. De webcams van de Vogelbescherming zijn hartstikke populair. "Het leeft echt bij de mensen."
 • Information
  27 februari 2024 12:26

  Atlete Deelstra stopt • boete voor Vitesse

  In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Vitesse krijgt een boete voor wangedrag van een deel van de aanhang. En het NK schermen is ook dit jaar in Arnhem.
 • Information
  27 februari 2024 12:25

  Duizenden plekken bij huisarts ‘bezet’ door mensen die daar niet wonen

  Duizenden mensen staan bij een huisartsenpraktijk in Gelderland ingeschreven, terwijl ze daar niet in de buurt wonen. Daardoor houden ze plekken bezet voor nieuwe patiënten, waardoor huisartsenpraktijken soms een patiëntenstop hebben. Maar die mensen kunnen zich niet altijd inschrijven bij een andere huisarts in hun nieuwe woonplaats, juist omdat ook dáár een patiëntenstop is. Zo loopt de toegang tot huisartsenzorg vast.
 • Information
  27 februari 2024 12:13

  Omwonenden kijken rond in opvang voor Oekraïners

  Vele tientallen omwonenden van het hotel Dennenheuvel in Epe kwamen maandagavond naar het hotel om zich te laten voorlichten over de plannen voor de opvang van in totaal negentig vluchtelingen in het pand. Half maart moeten er wat de gemeente betreft al tachtig Oekraïners in het hotel worden ondergebracht. De opvang moet er voor drie jaar komen.
 • Information
  27 februari 2024 11:14

  Politie rukt massaal uit voor 'flauwe grap'

  Na een melding van een ontvoering in Harderwijk is de politie maandagavond met meerdere eenheden uitgerukt. Voor de middelbare school RSG Slingerbos zou een jongen zijn meegenomen. Inmiddels is duidelijk dat het niet om een misdrijf gaat.
 • Information
  27 februari 2024 07:00

  Scouting ziet droom uitkomen na verwoestende brand

  Ruim zeven jaar na de verwoestende brand die de geliefde boerderij van Scouting Roothaangroep bij De Koekendaal in Doetinchem volledig in de as legde, is de eerste schop in de grond gegaan voor de herbouw. Daarmee komt een langgekoesterde wens uit, want de scouts wilden per se een boerderij terug.
 • Information
  27 februari 2024 06:28

  Vrachtwagen schiet van A15 en belandt in sloot

  Op de A15 is dinsdagochtend ter hoogte van Herwijnen een vrachtwagen van de weg geraakt en op zijn kant in een sloot beland.
 • Information
  27 februari 2024 06:27

  'NEC topfavoriet tegen Cambuur, op iedere positie een betere speler'

  Voor Arno Arts is de halve finale van de beker vanavond heel bijzonder. Cambuur en NEC zijn voormalige clubs van de stijlvolle middenvelder. Maar Arts is heel duidelijk: "NEC is de topfavoriet".
 • Information
  26 februari 2024 21:09

  Miep (96) werkt nog zes dagen per week in haar eigen winkel

  Ze begon in 1948 met werken, opende in 1976 haar eigen winkel en zit sinds 1985 in het bestuur van de lokale ondernemersvereniging. De 96-jarige Miep Gros peinst er niet over om met pensioen te gaan. Na al die jaren inzet voor ondernemersvereniging Unicum werd ze afgelopen week benoemd tot erelid. "Ik voel me vereerd."
 • Information
  26 februari 2024 20:19

  Oekraïense Vitaly en Artem voelen zich thuis: 'Alles gaat in harmonie'

  In een voormalige bed & breakfast in Beesd wonen al bijna twee jaar Oekraïners. De familie Klyvonos vluchtte voor de oorlog met Rusland en leeft er nu in goede harmonie. "Het is heel bijzonder, maar we spelen niet iedere dag mens-erger-je-niet."
 • Information
  26 februari 2024 19:43

  'Alles ben ik kwijt', oprichter Walhallab kapot na faillissement

  Jongeren die buiten de boot vielen of in jeugdzorginstellingen vastliepen, konden rekenen op steun en een uitlaatklep bij het Walhallab in Zutphen. Een werk- en leerplaats waar ze onder meer gitaren, meubels en drones in elkaar knutselden. Maar dat is verleden tijd, nu het lab failliet is verklaard. Oprichter Marco Mout is er kapot van.
 • Information
  26 februari 2024 18:06

  Bekerkoorts bij NEC: 'Voor velen de wedstrijd van het jaar'

  Er heerst bekerkoorts bij NEC. De club kan voor het eerst in 24 jaar weer de finale halen, maar dan moet er morgenavond wel worden afgerekend met Cambuur.
 • Information
  26 februari 2024 17:59

  Rapport toeslagenaffaire niet mals: 'Ik heb nog steeds flashbacks'

  Meer dan 4000 gezinnen zijn ten onrechte als fraudeur bestempeld in Gelderland tijdens de toeslagenaffaire. Onschuldige ouders, zoals Kristel de Waal, moesten duizenden euro's terugbetalen en belandden in de schulden. Hoe kon het zo misgaan? Dat heeft de parlementaire enquêtecommissie Fraudebeleid onderzocht. Maandagmiddag bracht de commissie het eindverslag uit.
 • Information
  26 februari 2024 17:47

  Man (18) overleden aan gevolgen ernstig ongeluk

  De 18-jarige man die op 16 februari ernstig gewond raakte bij een ongeluk op de Oude Amersfoortseweg in Nijkerk is aan zijn verwondingen overleden. Dat laat de politie weten.
 • Information
  26 februari 2024 15:46

  Proper mist bekerkraker NEC • Cillessen onder de lat

  In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. NEC maakt zich op voor de halve finale van de beker uit tegen Cambuur en Marc Overmars gaat niet in beroep tegen zijn wereldwijde schorsing.