Gelderland

 • Information
  02 juni 2023 21:53

  Haen langer bij De Graafschap • winst voor Bol

  In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Diane van Es is nu al verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen volgend jaar en Femke Bol is ongeslagen in de Diamond League.
 • Information
  02 juni 2023 21:33

  Frans al 65 jaar lid van muziekvereniging: 'Ga door zolang ik adem'

  De oudste mondharmonicavereniging van Nederland, The Hohner Boys uit Gaanderen, viert dit weekend het 90-jarig bestaan. Dat doen ze met een speciaal concert. Voor Frans Daams is dit een extra bijzondere gebeurtenis, want hij is al 65 jaar lid van The Hohner Boys.
 • Information
  02 juni 2023 21:14

  'Baardmannetjes' geven tips over vogelen: 'Kneu is favoriet'

  Hans Dorrestijn en Nico de Haan hebben elkaar gevonden in een gedeelde passie: het vogelen. Als 'Baardmannetjes' struinden de twee het hele land af op zoek naar bijzondere vogels. Bij de Week van Gelderland vertellen ze wat er nou zo leuk is aan hun gedeelde hobby.
 • Information
  02 juni 2023 20:27

  Deze organisatie zet zich in voor sekswerkers: 'Ligt een stigma op'

  Sekswerkers in Arnhem die hulp nodig hebben of meer informatie willen, kunnen terecht bij Punt26. Maatschappelijk werker Inge Oomkes wil er voor iedere sekswerker zijn, ongeacht gender of de aard van de hulpvraag. “Bij Punt26 hebben we geen vooroordelen.”
 • Information
  02 juni 2023 19:30

  Deze winkel verkoopt sparrentopzout en brandnetelkroketten

  Voedselbossen schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar wat moet er gebeuren met de oogst? In Oosterbeek hebben ze daar een antwoord op gevonden: een heuse Voedselboswinkel.
 • Information
  02 juni 2023 18:09

  Wolf knalt bijna op Marieke: 'Achteraf wel gaaf'

  De hartslag is weer normaal bij Marieke en Dim, maar ze stonden te trillen op hun benen. Een wolf die jacht maakte op een haas botste bijna tegen ze aan. De haas ontkwam en dat vond de wolf niet zo leuk.
 • Information
  02 juni 2023 18:03

  Annie (91) werkt 6 dagen per week in de supermarkt: 'Een geschenk'

  "Ik heb al 72 jaar mijn rijbewijs en ga zes dagen per week met de auto naar het werk", vertelt Annie Loeffen uit Winssen trots. "Ik hoop niet dat je denkt: wat een oud wijf." Linda Geerdink zoekt haar op voor een gesprek.
 • Information
  02 juni 2023 16:36

  Verdachte Gameren langer vast • motorrijders gewond

  Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
 • Information
  02 juni 2023 15:52

  Vrouw (64) veroordeeld vanwege dodelijk ongeval

  Een 64-jarige vrouw uit Huissen is vrijdag veroordeeld voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeluk in haar woonplaats. Ze krijgt een maximale taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden. Ook mag de Huissense vier jaar lang niet autorijden.
 • Information
  02 juni 2023 13:55

  Kopstukken NEC en Nijmegen maken nummer met fotomodel

  Het was een idee van NEC-directeur Wilco van Schaik. Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen wilde meewerken op voorwaarde dat Marcel Boekhoorn ook van de partij zou zijn. En zo ontstond het lied 'De mooiste van het jaar', speciaal voor Nijmegen en de 4Daagse.
 • Information
  02 juni 2023 12:56

  Snotteren, niezen en jeuken, maar dít verlicht jouw hooikoorts

  Jeukende ogen en de hele dag niezen en snotteren: voor veel hooikoortspatiënten is het afzien. Het graspollenseizoen is op zijn hoogtepunt en door het droge weer kunnen de klachten nog heviger zijn. Er zijn verschillende middeltjes op de markt die kunnen helpen tegen deze allergie, zoals neussprays en oogdruppels, maar wat kan je als hooikoortspatiënt nog meer doen om de klachten te verlichten?
 • Information
  02 juni 2023 12:53

  Waterstoffabriek loopt miljoenensubsidie mis

  De komst van een waterstoffabriek in Zutphen gaat al jaren over de tong. Hiermee kan zowel de industrie als zware transport verduurzamen. Maar nu grijpen de initiatiefnemers naast een Europese miljoenensubsidie.
 • Information
  02 juni 2023 11:54

  Weer minder Gelderse gebruikers van voedselbank

  Het aantal gebruikers van de voedselbank blijft dalen. Dat blijkt uit de maandelijkse rondgang van Omroep Gelderland onder een aantal Gelderse voedselbanken. In vergelijking met vorige maand daalt het aantal huishoudens dat aanklopt bij de voedselbank met 5 procent.
 • Information
  02 juni 2023 10:07

  Regio is drukte en gevaar op A1 en A30 spuugzat, 'actie nodig'

  De snelwegen A1 en A30 tussen Hoevelaken en Barneveld moeten heel snel worden aangepakt. De regio vreest anders voor de bereikbaarheid en leefbaarheid. Op de snelwegen is bijna elke dag sprake van ongelukken en files. Vooral de aansluiting van beide snelwegen bij Barneveld is berucht.
 • Information
  02 juni 2023 09:30

  Voor Seb (16) is het goed als meer blinden op judo gaan

  Seb Sloot (16) is bijna blind. Desondanks is hij een groot judotalent. Zijn grootste droom is het behalen van een paralympische medaille. Een maandelijkse ‘talentenklas’ in Apeldoorn helpt hem die top te bereiken. Maar er is méér nodig voor visueel beperkte uitblinkers.
 • Information
  02 juni 2023 06:52

  Deze huizen staan helemaal voor niks in de steigers

  "Kom je deze blamage bekijken?", hoort de Omroep Gelderland-verslaggever al van verre in de Chopinstraat. Bewoonster Loes Huiskes staat in de deuropening van haar woning, die omgeven is door de stalen pijpen van een enorme steiger. Het gevaarte is deze week opgebouwd om het dak van het huizenblok, waar Huiskes woont, te kunnen renoveren voor de aanleg van zonnepanelen. "Dit is allemaal voor niks opgebouwd," klinkt het verontwaardigd.
 • Information
  02 juni 2023 06:42

  'Kerncentrale Dodewaard kan eerder sloopkogel krijgen'

  De voormalige kerncentrale in Dodewaard kan eerder gesloopt worden dan de afgesproken datum van 2045. Dat zeggen verschillende kernenergie-experts tegen de NOS.
 • Information
  01 juni 2023 21:22

  De Graafschap compleet overvallen door negatieve cijfers

  Binnen De Graafschap is de afgelopen dagen met ongeloof gereageerd op het nieuws dat de club afstevent op een schuld van meer dan een miljoen euro. Onzekerheid bij de werknemers overheerst binnen de muren van De Vijverberg. Hoe moet het verder en hoe ziet interim-trainer Richard Roelofsen zijn rol voor de toekomst eigenlijk?
 • Information
  01 juni 2023 20:54

  Roos gaat op fiets overleden vader de berg op: 'We bereiken samen de top'

  Een emotionele dag voor Roos van de Hel uit Klarenbeek. Zij fietste vandaag meerdere keren de Alpe d'Huez op. Dat deed ze voor haar vader. Roos' vader kreeg in februari 2019 te horen dat hij leed aan acute leukemie. Vier weken later overleed hij. Voor zijn diagnose had hij zich ingeschreven om om de Alpe d'Huez op te fietsen. En nu deed Roos dat dus.
 • Information
  01 juni 2023 19:30

  Groesbeek moet geen Groesgreppel blijven: 'Ik ben er niet trots op'

  Erfgoed is het, vinden veel inwoners van Groesbeek. Dat moet je koesteren en trots op zijn. Maar de Groesbeek, de beek waar het dorp zijn naam aan dankt, ligt er troosteloos bij. Al jaren. En dat valt niet goed.
 • Information
  01 juni 2023 17:50

  Dure zonnebrillen gestolen, buit van tienduizenden euro's

  De politie is op zoek naar de twee daders van een nachtelijke kraak op een brillenzaak in Lienden. Die was op 17 maart. Bijna 170 zonnebrillen met een gezamenlijke waarde van enkele tienduizenden euro's zijn weg.
 • Information
  01 juni 2023 17:11

  Wielrenner (14) ligt in coma: 'We zijn erg geschrokken en ontdaan'

  De jonge wielrenner die gisteravond na een botsing met een trekker in Voorst zwaargewond raakte, ligt in coma in het ziekenhuis. Volgens Nico van Zanten, voorzitter van wielervereniging De Adelaar, fietste de veertienjarige jongen uit Apeldoorn samen met een groep tourfietsers. "Zijn vader was er ook bij. Hij is jeugdtrainer bij de vereniging. We zijn allemaal erg geschrokken en ontdaan."
 • Information
  01 juni 2023 16:31

  Ooievaars hebben slecht imago gekregen: 'Het raakt me in mijn hart'

  Geklepper en genestel: het ooievaarsseizoen is weer begonnen. De ooit zo populaire trekvogel heeft een slecht imago gekregen. Mensen hebben last van de ontlasting en vinden het zielig dat moederooievaars hun zieke kuikens uit het nest gooien. Ooievaarsfan Piet van Andel vindt dit onterecht.
 • Information
  01 juni 2023 16:28

  Marcouch pakt criminele hangjongeren hard aan: 'Aanhoudingen verricht'

  Burgemeester Ahmed Marcouch belooft een stevige aanpak van overlastgevende en criminele hangjongeren. De afgelopen dagen zijn diverse aanhoudingen verricht, vertelt Marcouch in gesprek met streekomroep RTV Connect. "Het kan niet zo zijn dat mensen zich in eigen buurt of wijk onveilig voelen."
 • Information
  01 juni 2023 16:00

  Sona en Sallva uit Syrië zijn 'freewilligers' bij Reurpop

  Stilte voor de storm, zo klinkt het op het festivalterrein van Reurpop in Ruurlo. Op verschillende plekken worden tenten en decoratiestukken opgebouwd. "Alles ligt op schema en dus is er rust", zegt Matthijs Weenk van de organisatie. Honderden vrijwilligers helpen ieder jaar om het festival te organiseren. Dit jaar zijn er ook nieuwe Nederlandes die meehelpen: freewilligers. Of op zijn Achterhoeks: Vri-jwilligers.
 • Information
  01 juni 2023 16:00

  'Nou is het gebeurd', dacht conducteur Mario bij steekpartij in zijn trein

  Hoofdconducteur Mario Drent vreesde voor zijn leven afgelopen weekend. Hij werkte in de trein die op weg was van Arnhem naar Ede-Wageningen toen het helemaal uit de hand liep. Twee rivaliserende groepen hadden ruzie, waarbij mensen zijn neergestoken. Voor Mario is de maat vol.
 • Information
  01 juni 2023 14:52

  Veel NEC-fans verlengen seizoenkaart • De Graafschap legt keeper Bakker vast

  In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Bijna alle NEC-seizoenkaarthouders verlegen. En De Graafschap legt doelman Bakker definitief vast.
 • Information
  01 juni 2023 12:28

  Grote verschillen in energielabels van Gelderse sociale huurwoningen

  Hoe energiezuinig sociale huurwoningen zijn verschilt nogal per gemeente en per woningbouwcorporatie. Dat blijkt uit een analyse van Omroep Gelderland van gegevens van de overheid. Zo'n 19.000 van de 230.000 Gelderse sociale huurwoningen hebben een slecht energielabel. Uiterlijk 2028 moeten al die huizen opgeknapt zijn.
 • Information
  01 juni 2023 11:21

  Neerslagtekort loopt op, zo voorkom je natuurbranden

  Het blijft een lange periode droog. Volgens Weerplaza belooft dat nog wel tien dagen zo te blijven. Er is al een neerslagtekort en daardoor loopt de kans op natuurbranden toe.
 • Information
  01 juni 2023 11:08

  Achterhoekers brengen festivalgevoel naar Den Haag en niet zonder reden

  Buiten is de sfeer niet zo als normaal gesproken bij een festival. Geen uitgelaten mensen die er een mooie dag of avond van gaan maken. Nee, het is wat rustiger. Maar als je eenmaal de Koninklijke Schouwburg in Den Haag binnentreedt dan komt dat festivalgevoel vanzelf. Muntjes en polsbandjes worden uitgedeeld. Bij sommigen wordt de leeftijd zelfs gecheckt. We zijn op het Achterhoeks Lentefestival dat voor het eerst georganiseerd wordt.