Ankeiler: Woningbouw die langer duurt dan vooraf was beoogt, of zelfs helemaal niet meer doorgaat.

- Woningbouw die langer duurt dan vooraf was beoogt, of zelfs helemaal niet meer doorgaat. Er lijkt haast wel een vloek te rusten op de verschillende nieuwbouwprojecten in de gemeente Heumen. In navolging van de nieuwe woonwijk aan de Zilverbergweg en de herinrichting van de Maldense kerk heeft ook projectontwikkelaar JOP bekend gemaakt dat de woningbouw op de voormalige locatie van supermarkt en tankstation Derks langer op zich zal laten wachten.

Omwonenden zullen daarmee mogelijk nog zeker zes maanden tegen het inmiddels verlaten en vervallen tankstation aan moeten kijken. De locatie kwam twee jaar geleden beschikbaar nadat de ondernemer uit Overasselt een nieuwe winkel had geopend aan de andere kant van het dorp.

De projectontwikkelaar wil wel al deze zomer beginnen met de verkoop en verhuur van de 32 beoogde huizen en appartementen die op deze locatie gaan verrijzen. Dit kan echter pas beginnen nadat gemeente Heumen de benodigde omgevingsvergunning heeft verleend, en nu dat maar op zich laat wachten is er hier vertraging ontstaan. Ook aannemers zijn op dit moment zodanig druk dat een snelle bouw er echt niet inzit.

Waar het niet aan schort is interesse voor het nieuwbouwproject, zo zouden er al zeker 500 geïnteresseerden zijn, waaronder veel senioren. Toch zullen zij met de huidige planning in het beste geval pas vanaf begin 2025 hun gedroomde woning of appartement kunnen betrekken.

­čĺČ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Deel dit artikel