Ankeiler: Met de hedendaagse woningtekorten wordt al snel kritisch gekeken naar woningen die voor langere tijd "leeg" staan.

Met de hedendaagse woningtekorten wordt al snel kritisch gekeken naar woningen die voor langere tijd "leeg" staan. Voor het CBS reden om jaarlijks in kaart te brengen hoeveel gebouwen er in iedere gemeente leegstaan. Dit binnen de Landelijke Monitor Leegstand.

Hieruit blijkt dat er op 1 januari 2022 een leegstand van 1,2 procent was in gemeente Heumen, een daling ten opzichte van de 1,6 procent in 2021. In totaal zijn er 7650 panden in de gemeente. Hiermee doet Heumen het erg goed, slechts 8 andere gemeentes in Nederland hebben nog minder leegstand.

In Mook en Middelaar staat de leegstand met 2,1 procent van de 3780 panden in de gemeente relatief gezien wel hoger, maar scoort nog steeds onder het landelijk gemiddelde van 2,6 procent. Ook hier tekent zich een daling af ten opzichte van de 2,4 procent in 2021.

In beide gemeenten gaat het met name om leegstaande woningen, anders dan in de rest van Nederland, waar met name kantoren vaak leegstaan.

đź’¬ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Meer over

Deel dit artikel