Ankeiler: De Telegraaf bericht dat een 37-jarige man uit Heumen vorige maand ernstig is mishandeld en zelfs gemarteld.

- De Telegraaf bericht dat een 37-jarige man uit Heumen vorige maand ernstig is mishandeld en zelfs gemarteld. Zo zouden ontvoerders met een mes DIEF op zijn voorhoofd hebben gekerfd. De aanleiding voor deze brute verminking is een zogenaamde ripdeal, de diefstal van een partij cocaïne.

Het incident deed zich voor nadat kampers uit de regio Nijmegen op de chatdienst Telegram aanboden om drugs naar Engeland te transporteren. Een aantal Marokkaanse drugscriminelen gingen hier op in, overtuigd door het verhaal dat een omgekochte helikopterpiloot van het RadboudUMC de drugs naar Engeland zou transporteren. De kampers wisten zo vijftien kilo cocaïne in bezit te krijgen, goed voor een straatwaarde van 50.000 euro, zonder hun beloftes voor het transport na te komen.

Omdat de Marokkanen de cocaïne vermoedelijke 'op de pof' hadden gekregen kwamen zij hiermee in diskrediet te staan, een probleem dat alleen op te lossen was door de schade te compenseren. Als de kampers even later opnieuw hun diensten aanbieden grijpen de Marokkanen hun kans en reageren ze opnieuw, nu onder een andere naam. De kampers sturen hiervoor het 37-jarige slachtoffer uit Heumen, terwijl de Marokkanen een stel Antilianen inschakelen. Deze ontmoeting loopt fout, en het slachtoffer wordt ontvoerd naar een voormalig Chinees restaurant in de omgeving van Poppel. Hier wordt hij op gruwelijk gemarteld en pas na twee dagen vrijgelaten.

De Eindhovense politie doet inmiddels onderzoek, het slachtoffer verblijft in een safehouse.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Meer over

Deel dit artikel