Lead image 1:
Lead image TXT 1: Bijzonder klarinettenoptreden in Overasselt. Foto: Henry van der Burgt
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Bijzonder klarinettenoptreden in Overasselt. Foto: Henry van der Burgt
Ankeiler: Wat is er allemaal mogelijk met een klarinet? Toehoorders die afgekomen waren op het concert dat KNA Overasselt afgelopen zondag had georganiseerd kunnen er over meepraten.

- Wat is er allemaal mogelijk met een klarinet? Toehoorders die afgekomen waren op het concert dat KNA Overasselt afgelopen zondag had georganiseerd kunnen er over meepraten.

In verschillende formaties werden zij hier getrakteerd op optredens van het Klarinet Kwartet Koninklijke Luchtmacht, het Klarinettenensemble Mooi van Hout en het Arnhems Klarinettenkoor.

Zij brachten gezamenlijk verschillende stukken ten gehore, onder andere met joodse en Hongaarse invloeden.

Bijzonder was het optreden van het Klarinetten Kwartet, vertegenwoordigd door Wim Romeijn, Jelrik Beerkens, Remco van Viersen en Peter Beerkens.

Voor hen was het een oprecht feestje, zo gaat Wim Romeijn binnenkort met pensioen,. Ook werd er een woord van dank uitgesproken voor Aafke Romeijn, die als dochter van Wim bijzondere stukken voor het viertal heeft gecomponeerd.

Naast mooie muziek was er ook ruimte voor een humoristische noot, zo bespeelden leden van het kwartet bijvoorbeeld geheel onverwacht elkaars instrument.

Bijzonder klarinettenoptreden in Overasselt - Foto: Henry van der Burgt
Bijzonder klarinettenoptreden in Overasselt - Foto: Henry van der Burgt
💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Meer over

Deel dit artikel