Het maïsdoolhof in de vorm van Donald Duck. Foto: REGIO8

Het maïsdoolhof in de vorm van Donald Duck. Foto: REGIO8

GEESTEREN - Wat een enorme puzzel! Een Donald Duck doolhof van 15.000 vierkante meter. Boer Willy Erinkveld uit het Achterhoekse Geesteren maakte een maïsdoolhof in de vorm van de jarige Donald Duck.

Erinkveld maakt elk jaar een doolhof, meestal in een thema dat te maken heeft met de boerderij. "Maar vanwege de zeventigste verjaardag van Donald Duck, hebben we voor dit thema gekozen". Tijdens de tocht door het doolhof moeten gasten vijf opdrachten oplossen, waardoor ze meer te weten komen over het boerenleven. "We proberen altijd iets leerzaams mee te geven aan de kinderen", verklaart de boer. "Maar vaak zijn het juist de ouders die zeggen dat ze iets nieuws hebben geleerd."

Ook andere delen van de boerderij zijn toegankelijk, volgens de boer zijn kinderen ver weg komen te staan van het boerenleven. Door een kijkje op een boerderij te nemen, kan dat veranderen.

'Wel drie meter hoog'

Ondanks dat het maïs veel hoger wordt zullen bezoekers toch altijd de weg weer terug vinden. Tot eind september, dan wordt de maïs geoogst.

Deel dit artikel