De puppy werd aangetroffen op een voetpad. Foto: Dierenambulance Maasland

De puppy werd aangetroffen op een voetpad. Foto: Dierenambulance Maasland

MALDEN - De puppy die dinsdag werd gevonden in een tuin in Malden, is dood. Het diertje van enkele dagen oud werd na de vondst door medewerkers van de dierenambulance van Maasland overgebracht naar een opvang in Balgroij. "Daar is hij vannacht helaas overleden", zegt Niels Kalkman van de dierenambulance.

Kalkman zei dinsdag al gelijk dat de pup heel zwak en kwetsbaar was. "Het diertje leefde nog, maar daar is ook alles mee gezegd."

Misschien toch niet gedumpt

De dierenambulance meldde donderdag dat het beestje gedumpt was, omdat het gewikkeld in een doekje was gevonden. Maar de volgende ochtend blijkt het verhaal toch anders te zijn. Het beestje zat niet in een doek, maar was op een tuinpad gevonden. De vindster heeft het beestje vervolgens in een doekje gewikkeld. Dat maakt de bewering van de dierenambulance dat het beestje gedumpt is minder aannemelijk.

"We werken met hele toegewijde vrijwilligers die heel enthousiast zijn en het hart op de goede plek hebben. Zoals het gaat bij een grote organisatie heb je wel eens een miscommunicatie. Dat is nu gebeurd. De persoon die het op Facebook heeft gezegd dacht dat het dier in een doek is gevonden. Er is een misverstand ontstaan en het is te snel gecommuniceerd", aldus Kalkman.

'Het is een konijn!'

Er ontstond ook verwarring over de claim dat het om een hond ging. Volgens de dierenambulance was het een puppy, 'vermoedelijk om een pitbull'. Maar ook daar is de dierenambulance niet meer zo zeker van. Zeker niet toen op sociale media door tientallen mensen werd geopperd dat dit zeker geen hondje is.

“Dit is een konijnenjong! Het lijkt me heel belangrijk om rekening mee te houden”, zegt Natalie op Facebook. “Dit is 100 procent zeker een babykonijn en geen pup”, vult Miranda aan.

'Duizend procent zeker dat het een puppy is'

Medewerkers van De Mère zijn echter 'duizend procent zeker' dat het om een jonge puppy gaat, zegt Kalkman. "Dit zijn mensen die werken dag in dag uit met jonge dieren."

Ook dierenarts Roeland Wessels zegt dat het om een pup gaat. “Pasgeboren konijnen zijn naakt.”

Zie ook: Piepjonge puppy gedumpt in tuin

Deel dit artikel