De kinderen van de Adalbertschool in Mook verzamelen bij de speeltuin voor de officiële opening. Burgemeester Gradisen knip het lintje door samen met een paar van hen. Foto: GL8

De kinderen van de Adalbertschool in Mook verzamelen bij de speeltuin voor de officiële opening. Burgemeester Gradisen knip het lintje door samen met een paar van hen. Foto: GL8

MOOK - Burgemeester Willem Gradisen van de gemeente Mook en Middelaar knipte met behulp van een aantal kinderen van de Adalbertschool het rode lint door bij de speeltuin aan de Mortel in Mook, waarna de kinderen de speeltuin officieel in gebruik konden nemen. Hiermee is de eerste speeltuin gerealiseerd door de werkgroep Spelen in Mook.

Burgemeester Gradisen had donderdagavond goed geoefend met het doorknippen van verschillende linten, zo verzekerde hij de aanwezige kinderen van basisschool Adalbert uit Mook en de aanwezige ouders en buurtbewoners. Want als een burgemeester verschijnt met zijn ambtsketen of voor de gelegenheid 'de ketting' genoemd dan komt hij iets officieels doen.

Voordat het zover was, memoreerden de leden van de werkgroep Spelen in Mook, de initiatiefnemers van speeltuinen in Mook, en de burgemeester memoreerden de totstandkoming van deze speeltuin; die er niet was gekomen zonder de vasthoudendheid van de leden van de werkgroep. Uiteindelijk kregen ze het voor elkaar, maar het geld moest wel zelf bij elkaar worden gekregen. En dat lukte. Nu deze speeltuin in gebruik is genomen, kan de werkgroep zich richten op de andere, grotere speeltuin aan de andere kant van de Rijksweg aan de Cuijksesteeg.

Meer informatie over Spelen in Mook en de speeltuinen waarvoor zij het initiatief hebben genomen vindt u hier.

Voor geïnteresseerden staat een impressie van de opening op onze Facebook-pagina.

Deel dit artikel