Ankeiler: Woningcorporatie Destion heeft zich officieel verbonden aan de realisatie van vijftig sociale huurappartementen in Molenhoek-Zuid.

- Woningcorporatie Destion heeft zich officieel verbonden aan de realisatie van vijftig sociale huurappartementen in Molenhoek-Zuid. De overeenkomst betekent een belangrijke mijlpaal voor het nieuwbouwproject. Het streven is om in het vierde kwartaal van dit jaar met de bouw te beginnen.

Eerder werd door VOF Molenhoek-Zuid al een overeenkomst gesloten met The Three Towers, dat tekende voor dertig grondgebonden huurwoningen binnen het project. Samen vormen deze tachtig woningen fase een van Molenhoek-Zuid, ook wel bekend als de Entreezone. Maarten Geerts, projectontwikkelaar bij Van de Klok, namens VOF Molenhoek Zuid: "Het is voor ons een geweldige stap richting de realisatie van deze mooie wijk. Om dan ook nog direct de doelgroepen te kunnen bedienen waar de woningnood het hoogst is, is extra mooi meegenomen."

In het gebied ten zuiden van het dorp Molenhoek, tussen de Rijksweg en de Maas, wil VOF Molenhoek-Zuid in totaal 250 woningen realiseren. De nieuwe wijk zal bestaan uit drie deelgebieden: Dorps Wonen, Entreezone en Wonen aan de Maas. De woningen worden in verschillende fases gerealiseerd. De Entreezone – met 35 sociale huurappartementen, 15 sociale huurwoningen en 30 middeldure huurwoningen – is de eerste fase. Het streven is om in het derde kwartaal van dit jaar de eerste woningen in verkoop te brengen, en in het vierde kwartaal met de bouw te beginnen. Het gaat om grondgebonden woningen uit het deelgebied Entreezone en uit het deelgebied Dorps Wonen. Voor het deelgebied Wonen aan de Maas, bestaande uit drie appartementengebouwen aan de Maas, start in het eerste kwartaal van dit jaar de ontwerpfase.

Alle woningen worden energieneutraal en er is volgens de initiatiefnemers 'veel oog voor groene kwaliteit'. "Zo ontstaat er een toekomstbestendige woonwijk die een impuls geeft aan Molenhoek en omgeving."

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Meer over

Deel dit artikel