Ankeiler: De boot voor het opvangen van Oekraïense vluchtelingen wordt vanwege de lage waterstand in de Maas tijdelijk verplaatst naar Heijen.

- De boot voor het opvangen van Oekraïense vluchtelingen wordt vanwege de lage waterstand in de Maas tijdelijk verplaatst naar Heijen. Ook is de veerpont tussen Middelaar en Cuijk vanavond uit de vaart gehaald.

De vluchtelingenboot kwam afgelopen week in Mook aan en deze werd in gereedheid gebracht voor de opvang van 100 Oekraïense vluchtelingen. Volgens de plannen zouden ze aankomende dinsdag, 5 september, hier aankomen. Vanwege de lage waterstand moet de boot nu worden verplaatst naar Heijen, waar het water nog wel diep genoeg is. Of hiermee de opvang vertraagd is nog niet bekend.

Reder Ton Paulus heeft de pont tussen Middelaar en Cuijk uit de vaart gehaald en aan de Middelaarse kant van de Maas aangelegd. Het autoverkeer kan nu omrijden via de brug tussen Oeffelt en Gennep of via de A73. Het fietsverkeer kan gebruik maken van de fietsburg tussen Mook en Katwijk.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Meer over

Deel dit artikel