Ankeiler: De gemeenteraadsleden van Heumen werden op 30 mei bijgepraat over de situatie rondom de verhuizing van Sportpark Juliana.

- De gemeenteraadsleden van Heumen werden op 30 mei bijgepraat over de situatie rondom de verhuizing van Sportpark Juliana. Een drietal onderzoeksbureaus deden onafhankelijk onderzoek naar een mogelijke verplaatsing van het sportpark. Onderdeel van de opdracht was ook een vergelijking tussen de locatie aan de Hatertseweg en de plek over het kanaal aan de Looistraat. De onderzoeksbureaus presenteerden hun bevindingen, ieder op hun eigen gebied. Zij spraken niet met belanghebbenden.

De onderzoeken werden op verschillende gebieden gedaan: aanpassing van toegangswegen, verbreding en herinrichting van de brug, verkeersmaatregelen, compensatie van natuurwaarden en foerageergebieden van de das kwamen voorbij. Samen met schattingen van de financiële consequenties.

Van sommige aanpassingen kon een financiële inschatting worden gemaakt. Voorbeeld: een nieuwe fiets- en voetgangersbrug, die apart over het kanaal gelegd kan worden, rechtstreeks vanuit de Raadhuisstraat naar de Loostraat; kosten: 12 miljoen euro. Andere waren nog in een voorlopig stadium. Vooral het compenseren van de natuurwaarden wordt een hele klus. De provincie gebruikt een rekenmodel met minpunten als je een gebied verstoort. Deze worden omgezet in pluspunten als je nieuwe natuur terugbrengt; daar zijn allerlei vormen voor denkbaar. De vraag is dan alleen of daar voldoende grond voor kan worden bijgekocht en die grond zo kan worden ingericht om voldoende te kunnen compenseren.

De keuze na al deze vergelijkingen tussen de beide locaties? Die kon nu niet worden gemaakt, vertelde wethouder Vincent Arts aan het einde van de bijeenkomst. Dit betekent dat het besluitvormingsproces pas na het zomerreces weer wordt opgepakt. In de tussentijd zal het college alle rapporten nog eens goed bestuderen.

Ondertussen wordt er niet gebouwd en heeft Juliana een interne enquête onder de meer dan 1000 leden en 200 vrijwilligers gehouden. Het plan is om met de uitslagen een bezoek te brengen aan de fracties van de gemeenteraad. Wordt dus vervolgd!

Meer over dit onderwerp:

Maldensgoed vergelijkt locaties verhuizing Juliana31 (6 februari 2023)

Nog steeds geen besluit verhuizing sportpark Juliana naar Hatertseweg

Nog veel vragen over alternatieven verhuizing Juliana naar Hatertseweg

Verzet tegen verhuizing Juliana31 houdt aan

Omwonenden natuurgebied vrezen naar rechter te moeten om verhuizing voetbalclub

Onderzoek naar woningbouw in Malden aan de overkant van het kanaal

Ontmoetingsavond over verhuizing SV Juliana31

Remon wil geen voetbalvelden in zijn voortuin mijn huis is straks onverkoopbaar

Voorkeurslocatie nieuw sportpark SV Juliana31 op de agenda van de komende raadsvergadering

Protestdoek tegen verhuizing Juliana31 verdwenen

Kritiek op geplande verhuizing juliana31 zwelt aan (24 juli 2022)

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Meer over

Deel dit artikel