Afdrukken
Ankeiler: Als u één of meerdere honden bezit, bent u in gemeente Heumen verplicht om jaarlijks hondenbelasting te betalen.

Als u één of meerdere honden bezit, bent u in gemeente Heumen verplicht om jaarlijks hondenbelasting te betalen. Het is dan ook van belang om binnen 14 dagen aangifte te doen wanneer u een nieuwe hond aanschaft. Vanaf 5 juni zal Munitax namens onze gemeente controles gaan uitvoeren om te controleren of de aangifte voor deze hondenbelasting ook daadwerkelijk is gedaan.

Het is mogelijk dat een controleur van Munitax in deze periode bij u aanbelt. De controleurs zullen zich identificeren met een legitimatiebewijs. Als u niet thuis bent en de controleur vermoedt dat er een hond in uw bezit is waarvoor geen aangifte is gedaan, zal hij een brief achterlaten. In deze brief staat informatie over hoe u alsnog de aangifte voor uw hond kunt doen via de website van Munitax. Ook als de aangetroffen hond niet van u is, dient u hiervan melding te maken bij Munitax.

Het aangeven van uw hond(en) kan worden gedaan op de website www.munitax.nl/hondenbelasting. Het is ook mogelijk om telefonisch een aangifteformulier aan te vragen door te bellen naar het telefoonnummer 024 - 678 0962.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Meer over

Deel dit artikel