Ankeiler: Op woensdag 24 mei vierde mevrouw Doortje Groenen-Ariëns uit Malden haar 100e verjaardag.

- Op woensdag 24 mei vierde mevrouw Doortje Groenen-Ariëns uit Malden haar 100e verjaardag. Reden voor burgemeester Joerie Minses om hoogstpersoonlijk een bezoek te brengen aan de honderdjarige, om haar namens het gemeentebestuur van Heumen te feliciteren met deze bijzondere mijlpaal.

Als cadeau bood hij haar een ingelijst exemplaar van haar geboorteakte aan, en uiteraard waren er bloemen en een feestelijke taart voor de jarige. Ook wordt er in haar naam een lijsterbes geplant in het parkje tussen de Raadhuisstraat en de Kerkweg, achter het oude gemeentehuis in Malden.

Doortje Groenen-Ariëns werd op 24 mei 1923 geboren in Nederasselt, als een van de veertien kinderen in het gezin. Op haar 13e begon ze te werken op een boerderij in Gassel, aan de overkant van de Maas, om geld te verdienen zodat haar broers konden studeren. Daarna vond ze werk bij bakker Leurs in Grave. Ze liep regelmatig naar de Maas om net het torentje van de kerk van Nederasselt te kunnen zien. Ze had vaak heimwee en uiteindelijk haalde een van haar broers haar terug naar huis.

In 1949 trouwt Doortje met Wim Groenen. Ze krijgen 4 kinderen en komt via Malden en Nijmegen in Utrecht terecht. Twee jaar na het overlijden van Wim in 1973 verhuist Doortje weer terug naar Nijmegen. Ze wil het liefst weer dicht bij haar familie wonen. Daarna verhuist ze naar de Oase aan de Jonckherenhof in Malden, een woongemeenschap voor ouderen die nog zelfstandig wonen. In 2004 verhuist ze naar een aanleunwoning en tenslotte naar het verzorgingshuis Malderburch. Hier zou ze tot haar 99e levensjaar nog zelfstandig wonen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Meer over

Deel dit artikel