Afdrukken
Ankeiler: Ondanks het relatief natte voorjaar kregen gemeente Berg en Dal en gemeente Heumen dit jaar al vroeg te maken bosbranden.

Ondanks het relatief natte voorjaar kregen gemeente Berg en Dal en gemeente Heumen dit jaar al vroeg te maken bosbranden. Ondanks dat deze relatief snel konden worden geblust noemen de burgemeesters uit deze gemeentes het wel een zorgelijke ontwikkeling.

Burgemeester Slinkman en Burgemeester Minses doen daarom een oproep aan natuurliefhebbers om de risico's zo klein mogelijk te houden. Door de klimaatverandering nemen de risico's toe, waardoor recreatieve activiteiten zoals een kampvuur of barbecue in het bos echt niet meer kunnen. Ook gevaren als sigarettenpeuken zouden meer aandacht moeten krijgen, net als de risicovolle ontruimingsroutes in de bosrijke omgeving van beiden gemeentes. Voor dit laatste zou een gedegen plan moeten komen zodat omwonenden van de bossen weten langs welke wegen ze een grote bosbrand kunnen ontvluchten.

Naast deze waarschuwingen kan er mogelijk ook worden ingezet op preventieve maatregelen. Zou het mogelijk kunnen zijn om de komende jaren naaldbos te vervangen door loofbomen, ook kan er gewerkt worden aan een goede informatievoorziening voor omwonenden in het gebied.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Meer over

Deel dit artikel