Ankeiler: De hond mag dan een grote mensenvriend zijn, overlast veroorzaken kunnen de viervoeters ook.

De hond mag dan een grote mensenvriend zijn, overlast veroorzaken kunnen de viervoeters ook. Gemeente Mook en Middelaar wijst inwoners daarom op de vele overlast die voortkomt uit hondenpoep, loslopende honden en andere nalatigheid van hondenbezitters. De gemeente krijgt hier veelvuldig klachten over, wat er op duidt dat de geldende spelregels niet worden nageleefd.

De gemeente benadrukt dat er speciale uitlaatveldjes zijn in iedere dorpskern, waar de gemeente hondenpoep opruimt. Op alle andere openbare plaatsen in de gemeente is de hondeneigenaar altijd zelf verantwoordelijk voor het opruimen van de hondenpoep. Hondenpoepzakjes kunnen vervolgens worden afgevoerd via het restafval.

Binnen de bebouwde kom moeten honden ook altijd aangelijnd zijn, tenzij er een speciaal afgeschermde hondenuitlaatplek is. Buiten de bebouwde kom mogen honden vrij rondlopen, tenzij anders aangegeven door borden. Bij Natuurmonumenten zijn honden bijvoorbeeld welkom, maar moeten ze wel aangelijnd zijn. Er is een loslooproute bij de Mookerschans en bij de Mookerplas (Leisurelands) waar honden van 1 oktober tot 1 mei mogen loslopen, maar in het zomerseizoen zijn ze daar niet welkom. Bij de Mookerplas moet u in die wintermaanden ook altijd de uitwerpselen opruimen.

Kijk voor meer informatie op www.mookenmiddelaar.nl/hondenbeleid

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Meer over

Deel dit artikel