Ankeiler: Met de verhuizing van de laatste drie patiënten is er definitief een einde gekomen aan de zorgverlening in Hospice Huis Wilma.

- Met de verhuizing van de laatste drie patiënten is er definitief een einde gekomen aan de zorgverlening in Hospice Huis Wilma. De sluiting werd vorige week aangekondigd, nadat vastgelopen onderhandelingen met zorgverzekeraar VGZ er toe leidden dat patiënten niet in staat waren om de hospicezorg op deze locatie vergoed te krijgen.

De ontruiming vond sneller plaats dan eerder aangekondigd. Eigenaar Ton Thissen verklaart dat dit besluit genomen is in het belang van de patiënten, omdat onder deze omstandigheden de langetermijnskwaliteit van zorg onder druk kwam te staan door extra kosten en een toegenomen administratie.

Toch gloort er hoop voor een doorstart, omdat zorgverzekeraar VGZ heeft laten weten dat er met de sluiting veel te voorbarig is gehandeld. Zo zou de verzekeraar bij nader inzien wel bestaansrecht voor de hospice zien en graag met Ton Thissen in gesprek willen over een doorstart. Ze hebben de eigenaar dan ook opgeroepen om het gehaaste besluit om tot sluiting over te gaan terug te draaien. Deze heeft laten weten eerst het gesprek met VGZ af te willen wachten.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Meer over

Deel dit artikel