Ankeiler: Trouwen is vaak geen goedkope aangelegenheid, maar aan de kosten voor een gemeentelijke ceremonie op een doordeweekse dag zal het niet liggen.

Trouwen is vaak geen goedkope aangelegenheid, maar aan de kosten voor een gemeentelijke ceremonie op een doordeweekse dag zal het niet liggen. De kosten hiervoor liggen in zowel gemeente Heumen als gemeente Mook en Middelaar namelijk opvallend laag.

Zo betaal je in Heumen op vijf cent na net geen 400 euro. In Mook en Middelaar ben je nog goedkoper uit, hier kost het slechts 310 euro. In het weekend ben je als echtpaar wel meer kwijt, maar nog altijd significant minder dan in buurgemeentes. De kosten in Heumen bedragen dan 471 euro, in Mook en Middelaar 465 euro.

Ter vergelijking, in het naastgelegen Wijchen is men op een doordeweekse dag al 476 euro kwijt, in het Land van Cuijk 453 euro en in Gennep mag men het huwelijksbootje pas binnentreden voor een bedrag van 497 euro.

Dit alles valt echter in het niet bij sommige grote steden in het land. Zo is Utrecht met 857 euro op een doordeweekse dag de duurste gemeente van Nederland. Op een zondag lopen de bedragen nog hoger op, zo kost een ceremonie in Delft niet minder dan 2190 euro op die dag. Wie echt geld wil besparen kan beter uitwijken naar gemeente Limburgse Beek. Daar is het al mogelijk om te trouwen vanaf 171 euro.

đź’¬ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Meer over

Deel dit artikel