Ankeiler: Vorig jaar is een deel van het asfalt vernieuwd op verschillende wegen binnen Heumen en Malden, namelijk de Looistraat en Vosseneindseweg in Heumen en de Hatertseweg, Kerkweg en Westerkanaaldijk in Malden.

Vorig jaar is een deel van het asfalt vernieuwd op verschillende wegen binnen Heumen en Malden, namelijk de Looistraat en Vosseneindseweg in Heumen en de Hatertseweg, Kerkweg en Westerkanaaldijk in Malden. Vanwege verschillende omstandigheden konden de rode fietsstroken niet direct op het nieuwe asfalt worden aangebracht omdat het bijvoorbeeld te nat of te koud was.

De werkzaamheden krijgen daarom een vervolg, en wel tussen 5 en 14 juni, van 7.00 tot 17.00 uur. Het voornaamste doel is het schoonmaken van het wegoppervlak en het aanbrengen van de rode fietsstroken. Tijdens het aanbrengen van de fietsstroken zullen de wegen worden afgesloten voor doorgaand verkeer en fietsers. Er zullen omleidingen worden ingesteld en mogelijk worden er verkeersregelaars ingezet.

Bedrijven en bewoners blijven in principe bereikbaar tijdens de uitvoeringsperiode. Echter, tijdens het aanbrengen van het rode asfaltbeton bij uw oprit zal uw woning of perceel tijdelijk niet bereikbaar zijn. EAB heeft wat tijd nodig om te drogen en is, afhankelijk van het weer, na ongeveer 30 minuten berijdbaar. EAB is ongeveer 3 mm dik en bestaat uit zand, kleurstof en bitumen. Omdat bitumen zwart is, zal EAB direct na het aanbrengen nog donker van kleur zijn. Na verloop van tijd en door weersinvloeden en verkeer zal het EAB rood worden.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Meer over

Deel dit artikel