Ankeiler: Twee keer per jaar zorgt gemeente Heumen ervoor dat de regenwaterputjes, de zogenaamde kolken in de openbare ruimte worden gereinigd.

Twee keer per jaar zorgt gemeente Heumen ervoor dat de regenwaterputjes, de zogenaamde kolken in de openbare ruimte worden gereinigd. Het regelmatig schoonmaken van de kolken is belangrijk omdat er samen met het regenwater ook zand en bladeren in terechtkomen. Om te voorkomen dat dit direct in het riool belandt, bevindt zich een opvangbak in de kolk die het vuil zoveel mogelijk verzamelt en voorkomt dat het in het riool terechtkomt.

Tot 30 juni is de kolkenreiniger van de firma De Jong Zuurmond bezig met het leegzuigen van de kolken. Ze beginnen in Nederasselt en gaan vervolgens via Overasselt en Heumen naar Malden. In deze periode vraagt de gemeente u vriendelijk om bij het parkeren van uw auto de kolken zoveel mogelijk vrij te houden. Direct na een reinigingsronde kan een rioollucht ontsnappen in uw omgeving. Door 1 à 2 emmers water in de kolk te gooien, kun je dit zelf verhelpen.

Regelmatig treft de gemeente resten van verf, cement, frituurvet, olie en hondenpoepzakjes aan in de kolken. Deze stoffen zijn schadelijk voor het rioolsysteem en het milieu en kunnen verstoppingen veroorzaken. Het kan voorkomen dat een kolk door ernstige vervuiling of een defect het water niet goed afvoert. Als dat het geval is, kan u dit aan de gemeente melden via de website www.heumen.nl/melding-openbare-ruimte of het telefoonnummer 14 024.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Meer over

Deel dit artikel