Ankeiler: Waar steeds meer campings inzetten op vaste chalets, geschikt voor langdurige bewoning, wil camping Eldorado uit Plasmolen vanaf dit seizoen een totaal andere richting op gaan.

- Waar steeds meer campings inzetten op vaste chalets, geschikt voor langdurige bewoning, wil camping Eldorado uit Plasmolen vanaf dit seizoen een totaal andere richting op gaan. Hier zijn juist stappen gezet om de aanwezigheid van vaste vakantiewoningen minder prominent te maken, met als gevolg dat er meer ruimte is gekomen voor trekkende toeristen. Zo zijn vaste gasten gesommeerd om hun bijgebouwtjes en decoraties te verwijderen, waarmee er weer meer ruimte is langs het water en op het terrein.

De campingbeheerder wil met deze koers voorkomen dat de bewoning permanente vormen kan aannemen, wat soms wel de gewoon geworden was als bewoners voor zowel zomer- en winterseizoenen betaalden en dus nooit hoefde "te vertrekken". De hoop is dat de camping hiermee juist ook voor mensen zonder seizoensplek weer aantrekkelijk wordt, met mogelijk zelfs een plekje dicht op het water.

Uiterlijk 2027 wil Eldorado ook definitief stoppen met de wintercamping, waarmee een seizoensplek in de wintermaanden voortaan tot het verleden behoort. Hoewel deze beleidskeuze op veel weerstand van vaste bewoners stuitte heeft dit er wel toe geleid dat zo'n dertig plekken zijn vrijgekomen voor gewone toeristen. Nieuwe bewoners van de camping kunnen sowieso al geen aanspraak meer maken op een seizoensplek in de winterperiode.

đź’¬ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Meer over

Deel dit artikel