Ankeiler: Afgelopen herfst heeft gemeente Heumen enkele bijeenkomsten over duurzaamheid georganiseerd onder de naam "Energie in de wijk (of het dorp)".

Afgelopen herfst heeft gemeente Heumen enkele bijeenkomsten over duurzaamheid georganiseerd onder de naam "Energie in de wijk (of het dorp)". Deze drukbezochte avonden richtten zich op het klimaatbeleid, gemeentelijke doelstellingen en energiebesparende maatregelen. Ook werden subsidieregelingen en de mogelijkheid om een duurzaamheidslening af te sluiten besproken.

De gemeente wil hier een vervolg aan geven en zal binnenkort beginnen met vier thematische avonden, specifiek gericht op woningeigenaren. Door de avonden per thema te organiseren, kan er dieper ingaan worden op specifieke onderwerpen. Elke avond zal zowel in Malden als in een van de andere dorpskernen plaatsvinden, zodat iedereen de gelegenheid heeft om een avond bij te wonen.

Zo staat 1 juni het thema "Isoleren" op het programma in het Verenigingsgebouw van Overasselt. 26 juni volgt dan Zonne-energie in de Terp van Heumen en 3 juli volgt een sessie over beglazing en ventilatie, eveneens in de Terp. De bijeenkomsten duren telkens van 20.00 tot 22.00 uur en zijn gratis bij te wonen.

Het is wel van belang dat u zich aanmeldt, dit kan via een mail met onderwerp ‘thema-avond’ naar duurzaam@heumen.nl waarin u aangeeft naar welke avond(en) u wilt komen en met hoeveel personen. Mocht u belangstelling hebben voor een nog te plannen avond over duurzame warmte, dan kunt u dit ook alvast aangeven. U ontvangt een bericht wanneer de datum bekend is.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Meer over

Deel dit artikel