Ankeiler: De verwarde kraker die sinds enkele maanden met een spoor van overlast en vernieling door de regio trekt heeft recent opnieuw toegeslagen.

De verwarde kraker die sinds enkele maanden met een spoor van overlast en vernieling door de regio trekt heeft recent opnieuw toegeslagen. Deze keer probeerde hij opnieuw toegang te krijgen tot een leegstaande villa aan de Lierseweg in Malden, mogelijk hiertoe bewogen door een gebiedsverbod dat gemeente Mook en Middelaar enkele weken eerder aan hem heeft opgelegd.

Nadat buurtbewoners alarm hadden geslagen constateerde de toegesnelde politie dat de kraker zich toegang tot de woning had verschaft, mogelijk door een ruit in te slaan. In een herhaling van zetten is de man opnieuw meegenomen, om niet veel later, na het opmaken van een proces-verbaal, weer op vrije voeten te worden gesteld. Gemeente Heumen gaat aangifte doen bij de politie, al heeft dit de man de eerste keer ook niet weerhouden van een nieuwe poging.

Deze woning is verzegeld omdat de eigenaren betrokken zijn bij een grote drugszaak die op dit moment wordt behandeld in de rechtbank van Kleef. De verwarde man is eerder in verband gebracht met een grote woningbrand in Molenhoek, ook heeft hij in Nijmegen vernielingen aangericht en op verschillende plaatsen mensen op straat bedreigd. Voor die vernielingen heeft hij enkele weken vastgezeten, maar met die rust lijkt over nu hij weer op vrije voeten is.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Meer over

Deel dit artikel