Ankeiler: Het slepende dossier van de problematische verkeerssituatie in Mook en Molenhoek had onlangs een nieuw hoofdstuk kunnen krijgen met een VVD-voorstel om de Spoorzone tot natuurgebied te verklaren.

- Het slepende dossier van de problematische verkeerssituatie in Mook en Molenhoek had onlangs een nieuw hoofdstuk kunnen krijgen met een VVD-voorstel om de Spoorzone tot natuurgebied te verklaren. Hiermee zou de controversiële mogelijkheid om een weg door dit groene gebied te trekken definitief van de baan zijn.

Toch kon het VVD-plan niet rekenen op steun van de overige partijen, die vrezen dat dit besluit de beoogde gesprekken met buurgemeentes zou bemoeilijken. Hiervoor moeten alle opties op tafel liggen, en niet het idee ontstaan dat de gemeente lastige keuzes uit de weg gaat. Ze steunen de wens om de Spoorzone tot natuurgebied te maken, maar de timing is nu niet geschikt.

Overigens worden er ook voor er gesprekken plaatsvinden al stappen gezet, zo komen er snelheidsdisplays en markeringen aan de weg te staan, en worden automobilisten op de Groesbeekseweg gewezen op betere parkeeropties. De hoop van wethouder Holger Rodoe is dat er dan het komende jaar gesprekken kunnen plaatsvinden tussen het college, buurgemeentes en de provincies, zodat het probleem regionaal kan worden opgelost en er ook rekening kan worden gehouden met de uiteenlopende belangen van inwoners.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Meer over

Deel dit artikel