Lead image 1:
Lead image TXT 1: Renovatie van de Mookerplas: Nieuw strandpaviljoen. Foto: Leisurelands
Ankeiler: De Mookerplas is voor veel inwoners en toeristen een geliefde recreatielocatie, maar het mag best allemaal wat mooier worden.

- De Mookerplas is voor veel inwoners en toeristen een geliefde recreatielocatie, maar het mag best allemaal wat mooier worden. Daarom gaat Leisurelands het recreatiegebied de komende anderhalf jaar grondig renoveren.

Zo komt er een nieuw strandpaviljoen met de naam 'Grote Siep'. Het nieuwe strandpaviljoen zal het hele jaar door geopend zijn. Dit voorjaar worden de kiosk en de toiletgebouwen alvast gesloopt zodat er na het recreatieseizoen vanaf 2023 begonnen kan worden met de bouw.

Ook verhuist de botenhelling naar een locatie met een eigen parkeerplaats, zodat er meer plaatsen beschikbaar komen op de parkeerplaats bij Dushi. Na het recreatieseizoen van 2024 worden er zo twee gescheiden parkeerplaatsen gerealiseerd, één voor personenauto's en één voor auto's met boottrailers.

Onderdeel van deze aanpassingen is ook dat er nieuwe bomen aangeplant worden met oog voor de biodiversiteit. Er worden wel enkele bomen gekapt, maar deze gaat Leisurelands compenseren met nieuwe aanplant van inheemse bomen. Hiermee wordt ook de schade die de bever in het gebied heeft aangericht gecompenseerd. Ook worden er kruidenmengsels ingezaaid en hagen aangeplant om ruim baan te bieden aan onder andere insecten in het gebied.

Collega's van de Vrijdagmiddagshow spraken met Adriaan van der Linden, manager ontwikkeling, over de grootse plannen voor het recreatiegebied. Luister het gesprek hier.

Renovatie van de Mookerplas: Nieuw strandpaviljoen - Foto: Leisurelands
💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Meer over

Deel dit artikel