Lead image 1:
Lead image TXT 1: Locatie aan de Maaskade waar de Passagiersboot komt te liggen voor de opvang van Oekraïners. Foto: GL8
Ankeiler: Het lag in de lijn der verwachting, maar vorige week is de komst van een passagierschip voor zo'n honderd Oekraïners ook officieel bevestigd door een besluit de gemeenteraad van Mook en Middelaar.

- Het lag in de lijn der verwachting, maar vorige week is de komst van een passagierschip voor zo'n honderd Oekraïners ook officieel bevestigd door een besluit de gemeenteraad van Mook en Middelaar. Hiermee zal er over een week of zes een schip aan de Maaskade in Mook verschijnen, wat in principe anderhalf jaar zal blijven liggen. De gemeente laat het nog wel afhangen van de vraag of Rijkswaterstaat een onherroepelijke vergunning verleend en of het zeker is dat het Rijk de kosten voor de opvang zal bekostigen.

Het plan kwam niet zonder slag of stoot door de gemeenteraad, want er werden wel kritische vragen gesteld. Zo wilde de PvdA weten hoe de stank- en geluidsoverlast door de dieselaggregaten gemeten gaan worden, omdat sommige omwonenden heel dicht op het schip wonen. Partijen riepen op om zo snel mogelijk over te schakelen op walstroom zodat de duur van de overlast beperkt blijft. GroenLinks maakte zich ook zorgen over het gevaar van de rivier voor de bewoners, terwijl de VVD garanties wilde dat er alleen Oekraïners op het schip worden gehuisvest.

Wethouder Ton Herings wist op al deze vragen een goed onderbouwd antwoord te geven, zo wil men de overlast meten en waar mogelijk verminderen. Ook gaat men er naar streven om walstroom te realiseren en worden de toekomstige bewoners gewezen op het gevaar van rivier.

Locatie aan de Maaskade waar de Passagiersboot komt te liggen voor de opvang van Oekraïners - Foto: GL8
💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Meer over

Deel dit artikel