Ankeiler: Een ieder die de padelsport wel eens wil ervaren kan mogelijk al voor de zomer terecht bij de Overasseltse tennisvereniging LTVO.

- Een ieder die de padelsport wel eens wil ervaren kan mogelijk al voor de zomer terecht bij de Overasseltse tennisvereniging LTVO. Met borgstelling van zowel gemeente Heumen als Stichting Waarborgfonds Sport is de vereniging er namelijk in geslaagd om de financiering voor twee padelbanen rond te krijgen. In totaal is zo'n 200.000 euro nodig om de twee padelbanen te realiseren, waarvan 130.000 euro wordt geleend. Het overige geld komt van sponsors en het spaargeld van de vereniging.

De volgende etappe voor de stichting is het verkrijgen van een lening en een omgevingsvergunning, maar als dit met een paar maanden geregeld kan worden kunnen de 130 leden van de vereniging al snel deze populaire sport gaan beoefenen. Ook hoopt de vereniging sporters van de naastgelegen voetbalvereniging Overasseltse Boys aan te spreken, net als andere tennisverenigingen in de regio. LTVO hoopt dat combinatielidmaatschappen voor deze verenigingen er toe leiden dat de padelbanen druk worden bezocht.

Hoewel padelbanen landelijk vaak op kritiek van omwonenden stuiten wil LTVO hier proactief mee omgaan. Zo worden omwonenden meegenomen het proces en voert de vereniging zelf al akoestisch onderzoek uit. Ook komt de baan verder van de weg af te liggen en de beperkt aanwezige woningen te liggen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Meer over

Deel dit artikel