Afdrukken
Ankeiler: Automobilisten die dachten de werkzaamheden aan de N271 te kunnen omzeilen via sluiproutes door Middelaar zullen op zoek moeten naar een alternatief, want gemeente Mook en Middelaar laat weten maatregelen te treffen.

- Automobilisten die dachten de werkzaamheden aan de N271 te kunnen omzeilen via sluiproutes door Middelaar zullen op zoek moeten naar een alternatief, want gemeente Mook en Middelaar laat weten maatregelen te treffen. Het liefst zou de gemeente zien dat het wegverkeer zich houdt aan de officiële omleiding via de Kortebaan en Schildersweg, de A73 of Groesbeek.

Om dit aan te moedigen heeft de gemeente twee tijdelijke drempels geplaatst op de Heikantseweg, ter hoogte van Astrantia en bij de Pastoorsdijk. De brug op de Witteweg zal worden afgesloten voor vrachtverkeer om te voorkomen dat de maximale belasting van 20 ton wordt overschreden. Ook komt op deze weg een verkeersregelaar te staan om het zware verkeer te weren.

De provincie gaat daarnaast ook twee snelheidsmeters plaatsen om een beeld te krijgen van de snelheden waarmee voertuigen de werkzaamheden omzeilen. Ook komt er extra bebording om de omleiding beter zichtbaar te maken.

Fase 1 van het onderhoud zal in ieder geval nog tot 6 juni 2023 duren.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Meer over

Deel dit artikel