Ankeiler: Afgelopen donderdag is in Kleef het strafproces tegen een gezin in Malden gestart.

- Afgelopen donderdag is in Kleef het strafproces tegen een gezin in Malden gestart. Vader (53), moeder (51) en de zoon (27) worden verdacht van betrokkenheid bij drugshandel via hun bedrijf B=M Service GmbH uit Goch. Zo zouden ze een growshop hebben gerund en anderen hebben begeleid bij het telen van hennep.

Ook een 36-jarige medewerker uit het bedrijf uit Goch staat voor de rechter, terwijl een andere medewerker eerder al tot een relatief milde straf van 7,5 jaar cel was veroordeeld, omdat hij als kroongetuige had opgetreden. Voor de verdachten die nu voor de rechter staat worden straffen van tussen de 2 en 15 jaar verwacht.

Het drietal werd begin mei 2022 aangehouden bij een grootschalige politieactie in zowel Malden en in Duitsland. Er werden daarbij veertien personen aangehouden en zeven wietplantages ontmanteld. De invallen leverde de politie vier vuurwapens, grote bedragen contant geld en 27 kilo marihuana op. Omdat ook in Malden grote hoeveelheden henneptoppen werden aangetroffen zag de burgemeester zich genoodzaakt het drugspand aan de Lierseweg een jaar te sluiten.

Het proces, dat in totaal zes dagen in beslag zal nemen, wordt vervolgd op 30 maart. Rond 15 juni wordt de laatste zittingsdag verwacht.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Meer over

Deel dit artikel