Bevat Audio: Audio
Ankeiler: De burgemeesters van de acht Noord-Limburgse gemeentes, waaronder Mook en Middelaar, roepen burgers op om niet weg te kijken als er verdachte situaties zijn in de leefomgeving.

De burgemeesters van de acht Noord-Limburgse gemeentes, waaronder Mook en Middelaar, roepen burgers op om niet weg te kijken als er verdachte situaties zijn in de leefomgeving.

Georganiseerde criminaliteit is namelijk een probleem in de regio. Gezamenlijk proberen de gemeentes met de campagne "Kijk niet weg" daarom te informeren over de gevaren van ondermijning. Het is niet normaal dat jongeren geronseld worden om klusjes uit te voeren voor criminelen en het is gevaarlijk als er XTC labs en hennepplantages worden gevestigd in woonwijken. Drugsdumpingen in het buitengebied zorgen voor milieuschade aan de natuur en overbewoning is een vorm van huurfraude en zorgt voor veiligheids- en gezondheidsrisico’s.

De burgemeesters roepen daarom op om dit soort situaties te melden, bij de politie via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem. Langs deze weg zijn al talloze opsporingen en arrestaties mogelijk gemaakt.

Kijk voor meer informatie en een aantal video's, met daarin onder andere burgemeester Gradisen, op de website www.kijknietweg.eu

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Meer over

Deel dit artikel