Ankeiler: Met de komst van een passagiersschip waarmee zo'n honderd Oekraïners onderdak kan worden geboden verwacht de gemeente ook een aantal nieuwe kinderen en tieners te gaan huisvesten.

- Met de komst van een passagiersschip waarmee zo'n honderd Oekraïners onderdak kan worden geboden verwacht de gemeente ook een aantal nieuwe kinderen en tieners te gaan huisvesten. De vraag is wel waar de jeugd die op de boot terecht komt dadelijk naar school kan gaan, want met name voor middelbaar scholieren is op de scholen in de omgeving op dit moment geen plek.

Dit terwijl de kinderen wel gewoon leerplichtig zijn, en juist goed onderwijs nodig hebben om zich thuis te voelen in de voor hen toch wel vreemde omgeving van Nederland. Groot knelpunt is echter een gebrek aan docenten, waardoor gemeente Mook en Middelaar genoodzaakt is om alle opties te verkennen. Mogelijk komen de scholen in Nijmegen in beeld, al komt het Merletcollege in Cuijk ook in beeld.

De hoop is dat de situatie na de zomervakantie zal verbeteren, zodat het probleem zich beperkt tot één tot twee maanden zonder internet. In de tussentijd kunnen leerlingen wellicht via een videoverbinding les krijgen van een school in Oekraïne.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Meer over

Deel dit artikel