Ankeiler: Wie in de omgeving van de Sint-Jansberg wandelt zal de komende jaren een nieuw stukje natuur zien ontwikkelen.

- Wie in de omgeving van de Sint-Jansberg wandelt zal de komende jaren een nieuw stukje natuur zien ontwikkelen. Aan de Zevendalseweg bij Plasmolen wil de Stichting Nieuwe Natuur een veld van 1,2 hectare realiseren. Eerder zijn hiervoor al meidoorns en wilde fruitbomen aangeplant.

De stichting kocht het stuk grond van Landgoed Mookerheide. Deze stichting is opgericht om tegemoet te komen aan de afspraak om de opbrengst van de natuurbegraafplaats van het Landgoed in te zetten voor nieuwe natuurontwikkeling. Doel is om de biodiversiteit van het gebied te vergroten, hiervoor zijn boomsoorten gekozen die in de smaak vallen bij dieren als de das en vogels, maar die over enkele jaren ook beschutting kunnen bieden aan vossen of roofvogels.

Mogelijk investeert de stichting de komende jaren ook in een tweede natuurgebied achter Station Mook-Molenhoek, de zogenaamde 'spoorzone'. Hiervoor gaat men in gesprek met gemeente Mook en Middelaar.

đź’¬ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Meer over

Deel dit artikel