Ankeiler: De psychiatrie ziet mensen in hun meest kwetsbare momenten, of dat nu angsten, trauma's, depressies of eenzaamheid betreft.

De psychiatrie ziet mensen in hun meest kwetsbare momenten, of dat nu angsten, trauma's, depressies of eenzaamheid betreft. Het is een wereld waar iedereen mee in aanraking kan komen, maar waar mensen vaak ook maar weinig van af weten. Hier wil de Week van de Psychiatrie verandering in brengen.

Met drie evenementen verspreid door de week komen langs verschillende wegen de ervaringen van ervaringsdeskundigen aan bod. Zo is er 21 maart een themabijeenkomst over 'omgaan met psychische kwetsbaarheid' in Gemeenschapshuis De Wieken in Molenhoek. Twee ervaringsdeskundigen vertellen alles over kwetsbaarheid en hoe je hier mee om kan gaan.

23 maart is er vanaf 19.00 uur een talkshow in het Kulturhus in Beek-Ubbergen. Hier wordt ingegaan op het effect dat geldzorgen kunnen hebben op de gezondheid. Op 25 maart wordt de week afgesloten met de theatervoorstelling 'De DSM Machine', in MFC Maldensteijn in Malden. Hierin rolt de Diagnose Sticker Machine (D.S.M.) er voor iedereen een diagnose uit, en staan de vrolijke kermisexploitanten van De Firma Zorgbehang klaar voor de nazorg met een tissue of een lolly.

đź’¬ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Meer over

Deel dit artikel