Ankeiler: De economisch onzekere tijden waren we leven laten ook in Malden diens sporen na. Zo heeft de rechtbank in Zutphen onlangs het faillissement van de meubelfabriek Vroom in Malden uitgesproken.

- De economisch onzekere tijden waren we leven laten ook in Malden diens sporen na. Zo heeft de rechtbank in Zutphen onlangs het faillissement van de meubelfabriek Vroom in Malden uitgesproken. Als reden geeft het bestuur van de onderneming aan dat mensen de hand op de knip houden en het geld niet uitgeven aan duurdere uitgaves zoals nieuwe meubels.

Het is nog onduidelijk of er een kans is voor een doorstart. Er zijn wel verschillende kandidaten die hier interesse voor hebben, maar er zijn ook behoorlijke schulden bij de belastingdienst, financierders en handelscrediteuren. Er werkten op het laatst nog 31 werknemers, nadat er eerder al afscheid was genomen van 10 andere werknemers.

Het in de jaren 60 opgerichte Vroom is met name bekend van merken als Vidato, Differenti en Britt Kit. Als meubelfabriek konden veel zaken binnen het bedrijf geproduceerd worden, ook was het mogelijk om aangepaste meubels te bestellen. Met het faillissement is ook één van de vier grote projectstoffeerderijen in Nederland uit de markt weggevallen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Meer over

Deel dit artikel