Ankeiler: De gemeente Mook en Middelaar heeft vandaag bekend gemaakt dat het plan bestaat om circa 100 Oekraïense vluchtelingen op te vangen op een passagiersschip aan de kade in Mook.

- De gemeente Mook en Middelaar heeft vandaag bekend gemaakt dat het plan bestaat om circa 100 Oekraïense vluchtelingen op te vangen op een passagiersschip aan de kade in Mook. Naar verluid wordt deze tijdelijke huisvesting gerealiseerd voor 1 a 1,5 jaar.

Op de eigen website zegt de Oekraïense oorlogsvluchtelingen graag een waardige opvanglocatie te willen bieden. Bij gebrek aan andere mogelijkheden voor een dergelijke opvang heeft de gemeente alles in het werk gesteld om de opvang te realiseren op een alternatieve locatie: een passagiersschip.

Burgemeester Willem Gradisen: “Het plan is om op korte termijn een passagiersschip aan de kade in Mook neer te leggen, waar we 100 Oekraïense oorlogsvluchtelingen voor de periode van 1 tot 1,5 jaar een veilige woonplek kunnen bieden. En daar mogen we met elkaar trots op zijn. Ik hoop van harte dat het ons gaat lukken en dat we als gemeenschap deze mensen straks een warm welkom kunnen geven.”

Eerder heeft de gemeente al met Rijkswaterstaat overlegd over het aanmeren van het schip. Inmiddels is de benodigde vergunningsaanvraag voorbereid en deze wordt op zeer korte termijn ingediend. Naar verwachting wordt de vergunning dan binnen 8 weken verleend.

Wethouder Ton Herings: “Als alles loopt zoals verwacht, kan er eind april een passagiersschip van ongeveer 90 meter lang, 9,5 meter breed en 7,5 meter hoog aan de kade in Mook komen te liggen. Het schip moet plek bieden voor maximaal 100 Oekraïense vluchtelingen voor de periode van 1 tot 1,5 jaar.

Half maart wil de gemeente nog een inwonersavond organiseren.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Meer over

Deel dit artikel