Ankeiler: Gemeente Mook en Middelaar heeft bevestigd dat er wordt gewerkt aan een gebiedsverbod tegen de verwarde 38-jarige man die enige tijd terug betrokken was bij de verwoestende brand in een leegstaand pand aan de Stationsstraat in Molenhoek.

- Gemeente Mook en Middelaar heeft bevestigd dat er wordt gewerkt aan een gebiedsverbod tegen de verwarde 38-jarige man die enige tijd terug betrokken was bij de verwoestende brand in een leegstaand pand aan de Stationsstraat in Molenhoek.

Het gebiedsverbod gaat gelden voor het hele dorp, inclusief het station Mook-Middelaar. De man die bedreigend gedrag heeft vertoond en buurtbewoners van het uitgebrande pand lastigvalt mag dan drie maanden niet meer het dorp in, een periode die kan worden verlengd tot een jaar. Negeert de man het gebiedsverbod dan kan de politie hier tegen optreden door hem op te pakken.

De gemeente doet dit verzoek aan de rechter-commissaris omdat er sinds eind november al 22 meldingen van overlast en bedreigend gedrag zijn binnengekomen bij alleen al gemeente Mook en Middelaar. Maar ook in omliggende gemeentes heeft de man voor overlast gezorgd. De man staat bekend bij de politie als veelpleger en drugsgebruiker, waarbij hij regelmatig wordt opgepakt om vervolgens weer op vrije voeten te worden gesteld. Zo ook afgelopen zaterdag, toen hij mensen bedreigde, vernielingen aanrichtte en een agent beledigde.

Het pand aan de Stationsstraat is inmiddels hermetisch dichtgetimmerd, omdat de man zich niets aantrok aan de veiligheidshekken die er rondom waren geplaatst naar de brand.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Meer over

Deel dit artikel