Ankeiler: De sanering van de bovenste laag van de ernstig vervuilde bodem onder het toekomstige Tinq tankstation aan de Rijksweg in Malden is zo goed als klaar.

- De sanering van de bovenste laag van de ernstig vervuilde bodem onder het toekomstige Tinq tankstation aan de Rijksweg in Malden is zo goed als klaar. De bovenste laag is vervolgens vervangen door schone grond. Hiermee kan het onbemande 24 uurstankstation waarschijnlijk in maart al de eerste klanten gaan bedienen.

Er worden ook peilbuizen in de bodem geplaatst die de resterende vervuilding dieper in de grond in de gaten gaan houden. Wegens de hoge kosten en het beperkte risico dat de vervuiling in het grondwater komt wordt vooralsnog afgezien van een verdere sanering van deze grond. Binnenkort wordt er dan beton gestort waarna de pompeilanden kunnen worden ingericht.

Overigens verklaart Tinq niet verantwoordelijk te zijn voor de resterende bodemvervuiling, omdat deze is veroorzaakt door het vorige tankstation dat op dezelfde locatie gevestigd was.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Meer over

Deel dit artikel