Ankeiler: Dat de toenemende verkeersdrukte tussen Groesbeek en A73 de verkeersveiligheid en leefbaarheid van de dorpskernen Mook en Molenhoek aantast was al eerder aangetoond, maar met het recente verkeersonderzoek heeft de gemeente nu ook de argumenten om met de regio in gesprek te gaan.

- Dat de toenemende verkeersdrukte tussen Groesbeek en A73 de verkeersveiligheid en leefbaarheid van de dorpskernen Mook en Molenhoek aantast was al eerder aangetoond, maar met het recente verkeersonderzoek heeft de gemeente nu ook de argumenten om met de regio in gesprek te gaan. Alleen daar kan de oplossing voor de verkeersdrukte gevonden worden, aldus wethouder Holger Rodoe.

Dit standpunt is opvallend omdat het verkeersonderzoek ook aantoonde dat het verkeersprobleem op te lossen zou zijn zonder grote fysieke ingrepen, door het verkeer dat Molenhoek binnenkomt over de Lindenlaan te leiden. De wethouder ziet niet af van deze optie, maar wil wel eerst zeker weten of dit een duurzame oplossing is, mede omdat er een investering van drie miljoen euro mee gemoeid is en aanwonenden van de Lindenlaan nu al hun afkeur hebben geuit. De eerder al fel bekritiseerde weg door de spoorzone wil wethouder Rodoe niet verder verkennen, tenzij de gemeenteraad hier alsnog op aandringt.

Inzet van de gesprekken zal het vinden van partners en financiers zijn voor herinrichting van de bestaande routes en mogelijk de aanleg van een nieuwe verkeersverbinding. Lokaal worden overigens dit jaar ook al een aantal maatregelen getroffen om de situatie te verbeteren. Zo komen er snelheidsmeters, betere informatie over parkeermogelijkheden en maatregelen tegen geluidsoverlast en trillingen. De gemeente hoopt deze lokale verbeteringen dan in 2024 te kunnen opvolgen met structurele maatregelen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Meer over

Deel dit artikel