Ankeiler: Met negen kleine woningen moet het al jaren leegstaande pand aan de Karolingenstraat in Mook gaan fungeren als opvanglocatie voor mensen met een beperking, psychiatrische of psychische problemen.

- Met negen kleine woningen moet het al jaren leegstaande pand aan de Karolingenstraat in Mook gaan fungeren als opvanglocatie voor mensen met een beperking, psychiatrische of psychische problemen. Althans, dat is het plan dat de Mookse zorgorganisatie Helder Beschermd Wonen heeft opgepakt.

De organisatie heeft in een naastgelegen pand ook al acht mensen beschermd wonen met 24-uurs zorg en wil het nieuwe pand gebruiken om cliënten te laten doorstromen naar meer zelfstandigheid.

Omwonenden willen hier echter niets van weten. Zij vrezen dat de straat een stuk drukker zal worden met de auto's van bewoners, bezoekers en personeel. De gemeente laat echter weten dat deze zorgen niet nodig zijn. De meeste bewoners gebruiken geen auto, en op het terrein zelf komen drie eigen parkeerplaatsen. Hiermee zal de parkeerdruk in de straat eerder af- dan toenemen.

Helder Beschermd Wonen heeft al aangegeven dat er geen overlast wordt verwacht, die was er eerder ook niet bij het pand dat ze al in beheer hebben, ook worden er geen cliënten met agressie-, gedrag- of verslavingsproblematiek geplaatst op deze locatie.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Meer over

Deel dit artikel