Ankeiler: In de week van 6 tot 12 februari stonden de activiteiten op basisschool de Grote Lier in Molenhoek in het teken van veilig verkeer.

- In de week van 6 tot 12 februari stonden de activiteiten op basisschool de Grote Lier in Molenhoek in het teken van veilig verkeer.

Bezorgde ouder Jan Dinnissen had het idee gelanceerd om in deze week de kinderen attent te maken op het veilig oversteken door gebruik te maken van de zebrapaden.

Maar dan moeten de automobilisten ook goed opletten; dus mochten de kids van groep 1 tot en met 8 allemaal een tekening van een verkeersbord maken. De gemeente beloofde om de winnende borden ook echt uit te werken en te plaatsen bij de verschillende zebrapaden waar de kinderen oversteken.

Donderdagmiddag 9 februari trad de jury onder leiding van burgemeester Willem Gradisen aan. Wethouder Holger Rodoe (foto, links), Ronald (voorzitter van de kinderraad, rechts op de foto), ouder Jan Dinnissen en Willeke Leenen, de directrice van de Grote Lier, hadden er een hele kluif aan.

Uiteindelijk werden er acht borden uitgekozen, waarvan er zes zullen worden geplaatst bij de oversteekplaatsen aan de Heumensebaan en twee bij de school.

Het jury-gezelschap ging langs alle klassen om de uitslag bekend te maken. De kinderen reageerden ontzettend enthousiast en wilden ook allemaal een handtekening of een hi-five van de burgemeester …. nu die er toch was.

En nu maar hopen dat het ook echt veiliger wordt voor de kinderen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Deel dit artikel