Ankeiler: Op woensdag 8 februari organiseerde de gemeente Heumen de eerste inwonersbijeenkomst van een reeks voor het opstellen van een gebiedsvisie voor het buitengebied van Malden-Noord.

- Op woensdag 8 februari organiseerde de gemeente Heumen de eerste inwonersbijeenkomst van een reeks voor het opstellen van een gebiedsvisie voor het buitengebied van Malden-Noord.

Het programma startte om 19.30 uur in het gemeentehuis in Malden. Iets meer dan 100 in-, aan- en omwonenden van het gebied, andere belanghebbenden, belangstellenden en geïnteresseerden, waren gekomen om deel te nemen aan deze avond.

De gemeente verzorgde een inleiding en een uitleg van de avond waarna het externe bureau LOS Stadomland, dat het gehele proces begeleidt, het overnam; daarna volgde een ‘stemronde’ waarbij deelnemers hun mening konden geven over het gebied door het beantwoorden van vier vragen: wat zijn de bijzondere kwaliteiten van het gebied, wat is uw grootste angst voor het gebied, welke kans ziet u voor het gebied, wat is uw droom voor het gebied? Daarna ging het gezelschap uiteen in groepen van circa 12 mensen om deze vier onderwerpen verder te bespreken. Rond 21.00 uur werden de uitkomsten per groep gedeeld met de rest. De avond werd om 21.15 uur afgesloten.

Het uiteindelijke doel is om te komen tot inzichten over hoe het gebied het beste ingericht en ontwikkeld kan worden, waarbij inwoners mee mogen denken, 'maar meedenken is niet meebeslissen.' en er straks een concept ligt waar de Raad uiteindelijk over beslist. De bedoeling is dat dit concept in juni 2023 klaarligt voor de Raadsbeslissing.

De gemeente Heumen heeft voor dit project een website ingericht maldennoord.onzegebiedsvisie.nl waarop alle informatie, het stappenplan en een overzicht van de verschillende bijeenkomsten, de verslagen en de foto's beschikbaar komen; de voortgang van het proces en de betreffende documenten zijn hier ook te vinden. De gemeente heeft o.a. naast de inwoners en belanghebbenden ook een aantal groepen samengesteld die specifiek zijn uitgenodigd om deel te nemen, de zogenoemde klankbordgroepen gericht op de Natuur (verbinding), Landbouw en Oostkant Rijksweg (Intratuin-zijde). De werkgroep onder leiding van bureau LOS zal op vrijdag 3 maart een fietstocht door het gebied maken om zo zoveel mogelijk informatie te verzamelen. U kunt aangeven als u informatie wilt delen met de werkgroep tijdens deze fietstocht. Via de website wordt op een later tijdstip ook een enquête uitgezet. Ook geeft de gemeente een Nieuwsbrief uit. Als u die wilt ontvangen kunt u zich aanmelden via deze website.

Het blijft een raadsel waarom dit traject nu toch wordt gestart, terwijl er nog geen beslissing is genomen over het al dan niet verhuizen van Juliana naar de Hatertseweg, dat middenin dit gebied ligt.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Meer over

Deel dit artikel