Ankeiler: Gemeente Mook en Middelaar laat weten zijn verantwoordelijkheid te willen nemen om opvangplekken te realiseren voor vluchtelingen.

Gemeente Mook en Middelaar laat weten zijn verantwoordelijkheid te willen nemen om opvangplekken te realiseren voor vluchtelingen. Binnen de Veiligheidsregio Limburg-Noord staat de opgave om 3484 opvangplekken te realiseren, waarvan er in de directe regio zo'n 1000 opvangplekken moeten komen.

Op dit moment biedt de gemeente opvang aan 14 Oekraïners. In de sacristie van de Oude-Lieve-Vrouw van Zeven Smartenkerk in Molenhoek wordt nog een extra woonruimte voor 6 personen gerealiseerd, naast dat er locaties worden gezocht voor tijdelijke woningen. De gemeente vangt op dit moment geen asielzoekers op, wel worden ieder jaar een aantal statushouders gehuisvest.

Met de nieuwe Spreidingswet die gemeentes verplicht om asielzoekers op te vangen gaat de norm gelden dat gemeentes ongeveer 33 asielzoekers per 10.000 inwoners aan een woonlocatie moeten helpen. Het is nog niet duidelijk wat dit voor Mook en Middelaar gaat betekenen. Mogelijk kan er ook een regionale samenwerking gerealiseerd worden.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Meer over

Deel dit artikel