Afdrukken
Ankeiler: Maldens Goed, de vereniging die zich verzet tegen een verhuizing van Juliana'31 naar de Hatertseweg in Malden, heeft onlangs een financiële vergelijking gemaakt van deze locatie en het alternatief van de Looistraat.

- Maldens Goed, de vereniging die zich verzet tegen een verhuizing van Juliana'31 naar de Hatertseweg in Malden, heeft onlangs een financiële vergelijking gemaakt van deze locatie en het alternatief van de Looistraat. Hierin berekent de vereniging de kosten voor de verkeerskundige ingrepen, grondverwervingskosten en de compensatie van de planschade.

Op basis hiervan stelt de vereniging dat ontwikkeling aan de Hatertseweg mogelijk wel eens 5,8 tot 8,8 miljoen euro zal gaan kosten, terwijl de kosten aan de Looistraat zo'n 1,3 tot 1,7 miljoen euro zouden omvatten. Hier komt dan nog wel een bedrag van 2 miljoen bij, wanneer de fietsbrug anders wordt ingedeeld en 6 tot 7 miljoen als er een nieuwe fietsbrug wordt aangelegd.

Wat betreft de stichting is er daarom geen aanleiding om de locatie aan de Looistraat bij voorbaat af te schrijven als alternatief.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Meer over

Deel dit artikel