Bevat Audio: Audio
Ankeiler: Eerder deze maand heeft gemeente Heumen afspraken gemaakt voor een intensieve samenwerking met stichting Synthese.

Eerder deze maand heeft gemeente Heumen afspraken gemaakt voor een intensieve samenwerking met stichting Synthese. Hiermee komt een einde aan het versnipperde welzijnswerk dat nu bij onder andere Malderburch, de buurtsportcoach, de beweegcoach en de organisatie Sterker is belegd. In de komende jaren worden deze samengevoegd onder de vlag van Synthese.

De hoop is dat het hiermee voor inwoners duidelijker wordt waar ze terecht kunnen voor laagdrempelige ondersteuning vanuit het welzijnswerk. Synthese was overigens al eerder actief in de gemeente voor het jongerenwerk dat in het jongerencentrum The Basement georganiseerd wordt.

Het streven is om bij de transitie naar Synthese alle welzijnswerkers en vrijwilligers betrokken te houden. Ook blijven de budgetten voor welzijnswerk hetzelfde. De eerste stap zal een zoektocht naar een nieuwe buurtsportcoach zijn. Ook verhuist het ouderenwerk en de mantelzorgondersteuning per 1 juli 2023 van Malderburch naar Synthese.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Meer over

Deel dit artikel