- Aanvullende onderzoeken naar andere mogelijkheden en locaties hebben niet geleid tot aanpassing van het besluit om Juliana ’31 te verplaatsen naar de Hatertseweg.

Omwonenden gaven tijdens een ontmoetingsavond op 20 september met de gemeente aan dat aan de hand van een verkeerskundig rapport verplaatsing naar de overzijde van het kanaal een haalbare optie is. Het college liet hierop een nieuw onderzoek uitvoeren op de verkeersafwikkeling.

Ook de Heumense gemeenteraad gaf het college opdracht om een nieuw onderzoek uit te voeren naar woningbouw over het Maas-Waalkanaal.

Conclusies uit beide onderzoeken hebben niet geleid tot wijziging van het voorstel tot verplaatsing naar de Hatertseweg. Teveel verkeer over de Hoge Brug zou gevaarlijke situaties opleveren en een extra fietsbrug is te duur. Woningbouw aan overzijde zou niet kunnen door aantasting van de groen zone en geluidsoverlast van de betonfabriek en snelweg A73 .

De gemeenteraad krijgt 12 januari een toelichting op het besluit, de inwoners worden op 16 januari ingelicht. Op 19 januari wordt het voorstel besproken in de commissievergadering waarna op 2 februari de raad tot een besluit zal komen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Deel dit artikel