Ankeiler: De gemeente Heumen gaat ook in 2023 door met het eerder vastgestelde steunpakket voor huishoudens met een kleine beurs.

De gemeente Heumen gaat ook in 2023 door met het eerder vastgestelde steunpakket voor huishoudens met een kleine beurs. Daarnaast blijft het steunpakket ook van kracht voor maatschappelijke organisaties, stichtingen, verenigingen, gemeenschapshuizen en kleine ondernemers.

Voor particulieren geldt dat dit steunpakket een bovengemiddelde stijging van de energierekening bijpast, indien het inkomen lager dan 130% van de bijstandsnorm ligt.

Het steunpakket wordt zeker tot 1 juli van dit jaar doorgezet. Eerder ontving de gemeente Heumen zo'n 80.000 euro van de provincie, die 10 miljoen euro vrij maakt voor het Winterfonds.

De afgelopen maanden werd er overigens beperkt gebruik gemaakt van dit zogenaamde steunpakket. 3 maanden geleden legde de gemeente nog 100.000 euro apart om aan de aanvragen te kunnen voldoen, maar dt geld is nog lang niet op, aldus de gemeente. Mogelijk hebben de landelijke maatregelen hier een positief effect op.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Deel dit artikel