Afdrukken
Ankeiler: Oud en nieuw is goed gevierd binnen beide gemeenten. Ondanks het vuurwerkverbod werd er toch het nodige vuurwerk afgestoken.

Oud en nieuw is goed gevierd binnen beide gemeenten. Ondanks het vuurwerkverbod werd er toch het nodige vuurwerk afgestoken. Er vonden geen (ernstige) incidenten plaats.

De gemeente Heumen laat weten dat zich geen excessen of grote incidenten hebben voorgedaan. Ook is er geen sprake geweest van geweld richting hulpverleners. Gisteren tijdens oudejaarsdag is er inzet geweest van BOA’s, jongerenwerk en politie in verband met het afsteken van vuurwerk. Zo was er sprake van vuurwerkoverlast met name op het Kerkplein in Malden. Helaas hebben er ook enkele vernielingen plaatsgevonden. Er zijn geen uitrukken gemeld door beide brandweerposten binnen de gemeente.

Voor burgemeester Minses was het zijn eerste jaarwisseling in Heumen. Burgemeester Minses: “Op basis van de informatie van politie en brandweer constateer ik dat we een relatief rustige nacht achter de rug hebben. Wel is er ondanks het geldende vuurwerkverbod veel vuurwerk afgestoken. Het zou van wensdenken hebben getuigd om te veronderstellen dat dit met handhaving kon worden voorkomen. Met het vuurwerkverbod is een proces in gang gezet dat meerdere jaren nodig heeft om effectief te zijn. Zo gaat het meestal met maatschappelijke veranderingen. Die vinden niet van de ene op de andere dag plaats”.

De gemeente Mook en Middelaar meldt ook een relatief rustige nacht. Zo werden nergens grote groepen jongeren met vuurwerk aangetroffen. Op enkele locaties stonden vuurkorven. Zo moest wel een klein vreugdevuur op het kruispunt Stationsstraat – Singel worden gedoofd door de Politie. Ook zijn geen uitrukken gemeld door de Mookse Brandweer.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Meer over

Deel dit artikel