Afdrukken
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Start Molenhoeks Makkie. Foto: Marcel Hax
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Ook vele kinderen aan de start. Foto: Marcel Hax
Ankeiler: In perfecte loopomstandigheden zijn bij de 13e editie van Molenhoeks Makkie indrukwekkende tijden gelopen.

- In perfecte loopomstandigheden zijn bij de 13e editie van Molenhoeks Makkie indrukwekkende tijden gelopen. Heerlijk zonnig weer, 1100 deelnemers en veel publiek en muziek langs de route.

Milan van der Meer, de parcoursrecordhouder, won net als vorig jaar de 5 kilometer, deze keer in 15:24. Bij de dames ging de 14-jarige Kaate Mulders met 18:43 als eerste over de streep.

Ties van den Hurk is de winnaar geworden op de 10km in een tijd van 32.20, slechts 30 sec onder het parcoursrecord. Rosalie van der Most uit Nijmegen werd met 41:54 eerste bij de dames.

De Mookerslag (15km) was dit jaar voor Alexander Brennecke, uit het Duitse Kranenburg, in 54:35. Anna Camps uit Voorburg werd in 1:07.36 knap eerste bij de dames.

Start Molenhoeks Makkie - Foto: Marcel Hax

Ook de jongste jeugd mocht aan de bak tijdens het MiniMakkie en de KidsMakkie. Met een afstand van respectievelijk 600 meter en 2.3 km is dit voor de basisschooljeugd beslist geen makkie. Zo'n 140 kinderen voelden zich na afloop allemaal winnaar.

Ook vele kinderen aan de start - Foto: Marcel Hax

Een bijzonder element bij deze editie waren de deelnemers van Start2Makkie. De organisatie heeft met steun vanuit het Sportakkoord van de gemeente Mook en Middelaar een voorbereidingstraject van 7 weken opgezet om mensen verantwoord te laten trainen voor de 5 km. Met dank aan trainster en Makkie-ambassadrice Miranda Boonstra zijn bijna 20 hardlopers succesvol gefinisht.

Na afloop kregen alle deelnemers een bakje vers fruit en een flesje water. Dit keer ging de opbrengst van de ingezamelde statiegeldflesjes naar Hospice Huis Wilma in Mook.

Op zaterdag hadden ruim 160 mensen al in een heerlijk zonnetje het Wandelmakkie gelopen.

Al met al was het weer een mooi weekend. Uitslagen en foto's zijn te vinden op https://www.molenhoeksmakkie.nl/

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Deel dit artikel