Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Foto's die Bart maakte voor zijn tijdsdocument over Overasselt. Foto: Bart Nijs
Ankeiler: Fotograaf Bart Nijs houdt zoveel van Overasselt en wenst dat de mensen die in ‘zijn’ dorp wonen nooit worden vergeten.

- Fotograaf Bart Nijs houdt zoveel van Overasselt en wenst dat de mensen die in ‘zijn’ dorp wonen nooit worden vergeten. Daarom maakt hij een tijdsdocument, waar iedereen die in Overasselt woont onderdeel van kan zijn.

“Mijn idee is om het liefst alle 3000 inwoners van Overasselt te fotograferen. Dit doe ik in mijn mobiele studio in expositieruimte De Veldschuur aan de Maasdijk. De foto’s print ik in zwart-wit uit en hang ik aan de muur, als een groeiende expositie. Als ik er een paar honderd heb, maak ik er een boek van”, aldus een enthousiaste Bart Nijs.

'Samen maken we dit dorp'

Het ambitieuze project is in juli van start gegaan. Iedere zondag kan iedereen die wil gewoon binnenlopen en voor de lens van Bart plaatsnemen.

Inmiddels heeft hij ruim zestig dorpsgenoten vastgelegd. “Ik doe dit omdat Overasselt een bijzonder dorp is. Niet vanwege de Maas en de molen, maar vanwege de mensen die er wonen. Zij hebben allemaal verschillende kwaliteiten en af en toe eigenaardigheden, maar samen maken we dit dorp. Dus ik vind dat dit beelddocument er moet komen, zodat de verhalen van deze mensen blijven bestaan. En dat mensen later kunnen zien hoe het was, maar ook waarom het nu is zoals het is.”

Foto's die Bart maakte voor zijn tijdsdocument over Overasselt. - Foto: Bart Nijs

Verslingerd aan Overasselt

De gedreven fotograaf beleeft veel plezier aan het maken van de foto’s. “Ik vind het fantastisch. Ik zie en spreek iedereen, en ben in contact met mensen. Ik hou heel veel van mensen en van dit dorp. Ik ben verslingerd aan Overasselt.”

Meer over

Deel dit artikel