Ankeiler: Het plan om de voetbalvelden van Juliana’31 uit Malden te verhuizen naar de Hatertseweg valt niet bij iedereen in goede aarde.

- Het plan om de voetbalvelden van Juliana’31 uit Malden te verhuizen naar de Hatertseweg valt niet bij iedereen in goede aarde. Natuurverenigingen zoals Das & Boom en Het Maldens Goed wijzen op de belangrijke natuurfuncties van dit gebied. Zo zou het een viertal dassenfamilies huisvesten en leefgebied zijn van hazen, vossen en uilen. Provincie Gelderland heeft dit gebied dan ook bewust aangewezen als groene ontwikkelingszone en ecologische verbindingszone.

Ook omwonenden zijn onaangenaam verrast door het toekomstbeeld waarin de groene omgeving zou moeten wijken voor 7 hectare aan parkeerplaatsen, voetbalvelden en lichtmasten. Naast de kritiek op het plan verwijten omwonenden de gemeente dat zij het nieuws moesten vernemen uit de krant, iets wat de gemeente verklaart door de trage bezorging vanuit een externe partij. Omwonenden vinden het daarnaast ook vreemd dat er begin dit jaar nog flink geïnvesteerd is in de natuurontwikkeling van het gebied met bosjes, natuurgrassen en dassentunnels.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@gl8media.nl.

Meer over

Deel dit artikel